Na de eerste twee wedstrijden in de Noordelijke Volleybal Competitie overtuigend te hebben gewonnen, zet het heren A volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert de zegereeks voort. Ditmaal moest volleybalploeg Artharpe uit Adorp het onderspit delven.

Afgelopen donderdag heeft het Heren A volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert zijn derde wedstrijd gespeeld in de Noordelijke Volleybal Competitie. De eerste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen en nu moest men het opnemen tegen volleybalploeg Artharpe uit Adorp. Opdracht van trainer Johan Dob was simpel. Winnen met 3-0 en daarbij zoveel mogelijk punten behalen voor het doelsaldo. Op papier zou dit tegen deze gasten zeker moeten kunnen. In de eerste set bleek het spel bij de Usquerders wat aan de rommelige kant. De pass lag niet heel zuiver en het echte afmaken kwam niet tot zijn recht. Weliswaar was het voldoende om het Artharpe moeilijk te maken. De gasten kwamen dan ook niet verder dan 10 punten in het eerste bedrijf. 

Heren A groep

De eerste set was dus gewonnen met grote cijfers door GAV Unitas, maar niet met hoogstaand spel. De tweede set verliep iets anders. Het leek even of GAV Unitas de draad even kwijt was. Ballen werden uit geslagen of in het net. Daarnaast stonden de mannen uit Adorp ineens goed te verdedigen en konden veel ballen pareren. Toch bleef dit spelbeeld net gehandhaafd door de gasten. GAV Unitas richte zich weer op en ging beter spelen. De pass lag weer iets beter en de aanvallen werden weer afgemaakt. Uiteindelijk resulteerde dat in een eindstand van de tweede set met 25-16. De derde set kon daarna makkelijk worden binnen gehaald. GAV Unitas stond nu beter te spelen en was meer alert in het veld. De gasten hadden moeite met het pareren van de harde aanvallen aan GAV Unitas kant. Ook deze set werd gewonnen door GAV Unitas en pakten hiermee de volle drie punten. GAV Unitas heeft hiermee de kopposittie verstevigd. Het komt in de bovenste regioenen van de Noordelijke Volleybal Competitie echter wel vaak op doelsaldo aan en nu zal moeten blijken of ze die andere titelkandidaat VT-Martinistad uit Groningen van zich af kunnen houden.