Afgelopen donderdagavond stond er een belangrijke wedstrijd gepland in de Noordelijke Volleybal Competitie. De strijd in de A-poule van de Noordelijke Volleybal Competitie tussen de huidige nummer één GAV Unitas uit Usquert tegen de nummer 2 VT-Martinistad uit Groningen. De winnaar pakt direct de koppositie op de ranglijst.
Het heren A volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert moest afgelopen donderdagavond aantreden in de Oosterparkwijk te Groningen tegen VT-Martinistad. Beide teams liggen op titelkoers. VT-Martinistad veroverde deze titel al een paar keer en vorig jaar mocht GAV Unitas zich de winnaar van de Noordelijke Volleybal Competitie noemen. De verwachtingen waren ook nu weer hoog, omdat beide ploegen hetzelfde puntenaantal hebben en bovenin meedoen. Bij winst zou de koppositie direct zijn behaald en behoorlijk bekrachtigd. 

unitas

De eerste set begon aftastend. Beide ploegen gaven niets weg of toe. Dat bleef de gehele set het geval. Echt hoogstaand volleybalspel was niet te ontdekken nog, want daar was het te wisselvallig voor aan beide kanten. Door het wisselvallige spel kregen beide teams ook niet het zelfvertrouwen om eens goed door te stomen. Aan de kant van de gasten moest een vroegtijdige wissel plaatsvinden vanwege een blessure. Veel tactische ballen werden er gespeeld en snoeiharde smashes bleven aan beide kanten veelal uit. Bij een gelijke stand van 23-23 kon GAV Unitas een vuist maken en sleepte de set binnen met 23-25. De tweede set begonnen de Usquerders met dezelfde opstelling. Trainer Johan Dob van GAV Unitas hamerde steeds op het feit dat de pass nog niet goed aankwam bij de spelverdeler. Daar lag nog een groot verbeterpunt. Toch kwam daar niet veel van in die tweede set. VT-Martinistad stond beter te volleyballen en had de verdediging iets beter op de rails staan. Toch ging de strijd redelijk gelijk op en kon de setwinst nog alle kanten op.  Deze keer trok VT-Martinistad aan het langste eind en won de set met 25-22. De derde set moest een beslissing brengen. GAV Unitas begon de derde set met een gewijzigde opstelling. Dit bracht iets meer rust op passing gebied en dat kwam ten goede aan de spelverdeling en de aanval. Ook een goede servicedruk op de thuisploeg bracht ten gevolg dat GAV Unitas binnen een mum van tijd ruim voor stond.  Een voorsprong die door de Usquerders niet meer wegegeven mocht worden. Toch wisten de Stadjers nog redelijk terug te komen maar zagen wel dat het uiteindelijke gat in punten onoverbrugbaar was geworden. GAV Unitas wit die laatste set overtuigende binnen te halen met 25-12. Winst voor de ploeg uit Usquert die hiermee een ferme tik uitdeelt aan de directe concurrentie. De koppositie van de Noordelijke Volleybal Competitie is hiermee stevig in handen, waar het nu zaak is deze vast te houden.