Afgelopen dinsdagavond stond er een streekderby op het programma van de Noordelijke Volleybal Competitie. De heren volleybalploegen van GAV Unitas en V.V.W. stonden in de sportzaal te Warffum tegenover elkaar. Het vasthouden van de koppositie stond op het spel.
Het heren A volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert moest afgelopen dinsdag avond in Warffum aantreden tegen volleybalploeg V.V.W.  GAV Unitas die net van mede titelkandidaat  VT-Martinistad hadden gewonnen gingen vol vertrouwen het veld in.
De mannen van V.V.W. deden het tot nu toe ook niet slecht in de competitie en hadden zich inmiddels opgewerkt naar de tweede plaats. Voor GAV Unitas was de opdracht simpel. Zij moesten winnen wilden ze de koppositie stevig in handen houden. 

unitas

De eerste set begon niet goed voor de mannen uit Usquert. Het vertrouwen wat men had verdween als sneeuw voor de zon. De pass lag niet goed en veel persoonlijke fouten werden er gemaakt. Dat maakte dat V.V.W. op een constante voorsprong stond gedurende de hele set. De gasten konden alleen maar zo goed mogelijk in het spoor blijven. Het spel oogde helemaal niet goed. Ook een spelerswissel halverwege de set bracht geen verandering teweeg. De set werd dan ook gewonnen door V.V.W. met 25-18. De tweede set moest het roer dus om voor de mannen uit Usquert. Ook de tweede set bracht niet de verbetering in het spel waar op gehoopt was. De thuisploeg stond op bepaalde momenten goed te verdedigen en bij GAV Unitas was de pass nog niet verzorgd genoeg om een goede aanval op te zetten. De strijd ging nu wel geheel gelijk op, wat spanning met zich meebracht, zoals dat bij een echte streekderby betaamt. Bij een stand van 23-24 dacht GAV Unitas nog één punt te scoren en de set naar zich toe te trekken, maar dat stelde de thuisploeg nog even uit. Het werd zelfs nog 25-25. Uiteindelijk konden de Usquerders toch nog de benodigde punten pakken en de set winnen met een stand van 25-27. De derde set zou de beslissende worden.

Ook in deze laatste set stonden de ploegen gewaagd tegenover elkaar. Ook nu ging de strijd weer gelijk op. GAV Unitas dat nu weer in de begin opstelling stond kon ook nu niet het spel laten zien wat ze graag wilden. Het gebruikelijke niveau werd niet gehaald. De pass bleef ondermaats en bereikte de spelverdeler niet goed. Daardoor kon de spelverdeler ging goede set up’s geven aan de aanvaller die op zijn beurt niet de aanval kon brengen zoals het zou moeten. Toch kon GAV Unitas aan het einde van de set een paar punten voorsprong pakken en deze behouden. Hiermee won men de set met 21-25. De mannen uit Usquert waren blij met de overwinning en de twee punten die mee naar huis gingen, maar waren niet blij met het getoonde spel. Trainer Johan Dob was ook helemaal niet tevreden na afloop. “Je hebt altijd als team wel eens een keer een slechte dag. Dit was er zo eentje. We mogen blij zijn met de twee punten, het had net zo goed andersom kunnen zijn”. GAV Unitas blijft voorlopig bovenaan staan in de Noordelijke Volleybal Competitie.