De 37e Ronde van Groningen wordt dit jaar op zaterdag 7 maart verreden, met de start in Usquert en finisht in Uithuizen
Omdat de gemeente Eemsmond dit jaar niet is opgenomen in de Energiewacht Tour ( meerdaagse wedstrijd voor Vrouwen) , wil men toch graag als hoofdsponsor van de Ronde van Groningen iets meekrijgen in het hoofddorp Uithuizen.
De finish van deze 37e Ronde van Groningen  ( 1e wedstrijd meetellend voor het klassement van de clubcompetitie) wordt daarom dit jaar in Uithuizen gehouden
Zoals bekend vindt de finale van de clubcompetitie voor zowel Mannen als Vrouwen op 12 en 13 september volledig plaats in Usquert.
De start van de Ronde van Groningen is echter net als de vorige twee edities in Usquert, terwijl ook alle andere zaken in Usquert zullen plaatsvinden. 
De permanence en alle verdere activiteiten zijn in het dorpshuis in Usquert.  
's Morgens zullen daar de pakweg 170 renners binnendruppelen, die zich in Usquert gaan voorbereiden op de wedstrijd. 
De polite, de verkeersregelaars en motorrijders voor de begeleiding van de wedstrijd  , de pers enz. enz. , melden zich eveneens in Usquert.  
Om 12.00 uur wordt er gestart  in de Raadhuisstraat voor de wedstrijd over plm. 165 km door de provincie.
De finish wordt rond de klok van 16.00 uur in Uithuizen (Havenweg) verwacht.
Nadat de nrs. 1, 2 en 3 in Uithuizen even zullen worden gehuldigd.  vertrekt de hele karavaan weer naar Usquert, alwaar de prijsuitreiking etc.  zal plaatsvinden en zal deze  wielerdag worden afgesloten in Usquert.

rondevangroningen