Loppersum - Zaterdagavond werd in het gebouw van Waardevol Leven te Loppersum de tweede editie gehouden van het Noord-Groninger Sportgala georganiseerd door Stichting Eemsmondsport.  Achttien genomineerden, zes per onderdeel,  maakten kans om in de categorie Sportman, Sportvrouw of Sportploeg/Organisatie van Noord-Groningen in de prijzen te vallen. Na de voorselectie van een kleine 200 voordrachten zijn zij uiteindelijk tot de stemronde doorgedrongen.

Met bijna 6000 stemmers voor de genomineerden gingen de prijzen naar: 
Sportvrouw van het Jaar werd kickbockster Anne Kamminga uit Uithuizen. Anne werd vorig jaar opnieuw wereldkampioen kickboksen in de categorie 57 tot 60 kilo voor 16- en 17-jarigen.

Als Sportman van het jaar werd verkozen de trainer van het eerste elftal van v.v Poolster uit Spijk Jeroen de Munck uit Winsum. Hij werd uitverkoren vanwege zijn prestaties bij De Heracliden. 

De prijs voor de beste sportorganisatie/sportploeg van het jaar ging verrassenderwijs naar het Wielercomité Usquert een fanatieke club liefhebbers die allerlei activiteiten op wielergebied opzet. De organisatie heeft een vinger in de pap bij meerdere wielerrondes waaronder de ronde van Groningen  en weet Usquert op die manier op de kaart te zetten.

Bekijk hier de foto's: In de categorie sportploeg/organisatie wint wielercomité Usquert de sportprijs van het jaar

DSC 2685