Mensen die altijd al molenaar hadden willen worden, of die interesse hebben in oude technieken, kunnen op zaterdag 28 maart kennis maken met molen Eva.
De molenaars geven uitleg en men komt op plekken in de molen waar het publiek geen toegang heeft. Er kan niet alleen gekeken worden hoe de molen werkt, maar men kan ook eventueel onder leiding van een molenaar b.v. een zeil voorleggen.
Zonder vrijwillige molenaars gaan molens langzaam maar zeker vervallen. Het is heel belangrijk dat molens regelmatig in werking zijn. Zo worden gebreken ontdekt en krijgt houtworm geen kans.
Er zijn weliswaar twee enthousiaste molenaars werkzaam op molen Eva, maar er zijn nieuwe molenaars nodig om de continuïteit in de toekomst te waarborgen. De huidige molenaars zijn al 31 jaar werkzaam op de molen. 
De jongste vrijwillige molenaar in Groningen is begin twintig en de oudste molenaar is 83 jaar oud. Vanaf 75 jaar stopt echter de ongevallenverzekering. Het is dus eigenlijk niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Verder kent Groningen ongeveer 9 vrouwen, die als molenaar hun hobby uitoefenen. Ook dat hoeft dus geen beletsel te zijn. Het enige beletsel is eigenlijk hoogtevrees.
Voor de opleiding tot vrijwillig molenaar zijn er in de omgeving van Usquert twee lesmolens beschikbaar, waar u alles over de molens leert en er tevens ruime aandacht is voor de veiligheid en u de kennis van het weer wordt bijgebracht.
Ook als u geen molenaar wilt worden, maar wel eventueel rondleidingen door de molen wilt geven, of voor ander vrijwilligerswerk op de molen, kunt u op 28 maart bij molen Eva terecht.
Molen Eva is op zaterdag 28 maart open van 10:00 tot 17:00 uur.
Wilt u een leuke interessante hobby, wilt u werken met oude werktuigen, of ander vrijwilligerswerk doen, kom dan op deze dag even langs. Het verplicht u tot niets.
Info: www.moleneva.nl E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Faceboek: Koren- en pelmolen Eva, Usquert. Telefoon 0595-424795 of 0595-424220.

image001