Peter Beense wordt op 27 augustus 1963 in de Amsterdamse Klinkerbuurt geboren. Al op zijn achtste begint Peter met zingen. Met behulp van een cassetterecorder en mengpaneel zingt hij op zijn zolderkamertje de eerste liedjes in.
Later werd hij fan van Andre Hazes en stortte hij zich op de Nederlandstalige muziek. Zijn allereerste optreden as in Café Bolle Jan, het cafe van de vader van Rene Froger. Niet veel later werd hij bekend als zingende kelner in het Hof van Holland aan het Rembrandtplein. Hij behaalde zijn diploma voor brood en banketbakker, maar hij ging liever in de horeca werken.
In 1993 begon Peter zijn eigen café aan de Korte Reguliersdwarsstraat, natuurlijk in Amsterdam. Dit café staat bekend om livemuziek van hemzelf en Ernest.
Zijn zangcarriere is ook een succes. Vanaf 2004 heeft Peter onder andere in Koninkrijk Theater Carre en de Heineken Music Hall gestand. Ook had hij de eer om tijdens het nationale afscheid van Andre Hazes te zingen in de Amsterdam Arena. 
Naast zijn werk als zanger is Peter ook acteur. Hij speelde in de R&B/Hiphop film 'Bolletjes Blues', samen met de rappere Negativ en Raymzter. Ook de soundtrack nam Peter voor zijn rekening. Samen met The Partysquad nam hij het liedje 'Ze zeggen' op. De tweede speelfilm waar hij een rol in had was 'Honeyz'.
Daarnaast was Peter ook te zien in meerdere televisieprogramma's. 
Peter Beense treed zaterdagavond 6 juni op in de feesttent samen met De Party animals, Jettie Pallettie, Het feetsteam, Evert Baptist en Dance Reaction Drive in Show
Entree: Niet-leden: € 12,50 VVV-leden: gratis op vertoon van lidmaatschapskaart

Kaarten alleen verkrijgbaar aan de kassa!

Peter Beense