Op zondag 4 oktober organiseerde de Vereniging voor Volksvermaken in Usquert vanuit het dorpshuis in Usquert de oriënteringsrit.
Voor de vierde keer werd de oriënteringsrit in het najaar gereden, nu deze is losgekoppeld van het kermisprogramma. De dag begon zondag met mist, die langer bleef hangen dan de voorgaande dagen, maar gelukkig was het ’s middags mooi nazomerweer. Er meldden zich 29 teams aan, niet alleen uit Usquert maar ook uit omliggende dorpen. Vanaf 13.30 uur werd gestart vanuit het Dorpshuis.
De rit voerde vanuit het Dorpshuis door een groot deel van de gemeente Eemsmond; via Uithuizen, Uithuizermeeden, Zandeweer, Rottum en Kantens terug naar Usquert. De route was weer uitgezet door Jaap Nienhuis, voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaken en ging door straten in verschillende wijken waar men meestal wel langs, maar niet door rijdt. Onderweg waren er een aantal routepunten die discussie opleverden en waardoor deelnemers op het verkeerde been werden gezet, maar ieder wist toch het Dorpshuis in Usquert weer te vinden.
Nadat alle route- en tijdstafpunten waren geteld bleek dat de eerste plek was veroverd door het team Bakker/Nooren met 41 strafpunten. De tweede plaats werd ingenomen door de familie Smith met 44 strafpunten en de familie Blink nam de derde plaats in met 46 strafpunten. De poedelprijs ging naar het team Uilhoorn met 228 strafpunten. Dan was er ook nog een pechprijs voor equipe De Broodroosters. Zij waren de weg kwijt geraakt en toen ze weer op de juiste route terugkwamen bleken de vlaggen en routepunten al te zijn opgeruimd. Aan het einde van de prijsuitreiking was de conclusie dat het weer een heel leuke rit is geweest. Deelnemers en bestuur gaan ervan uit dat er volgend jaar in het najaar ook zeker weer een oriënteringsrit in Usquert zal worden georganiseerd.

Klik hier voor de foto's: Geslaagde oriënteringsrit in Usquert

PICT0004