Afgelopen donderdagavond moest het heren NeVoBo volleybalteam van GAV Unitas
een thuiswedstrijd spelen tegen VC Grijpskerk. Beide ploegen staan bovenaan op de ranglijst van de derde klasse NeVoBo regio noord. Een spannende strijd op papier.

Het heren NeVoBo volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert is goed begonnen aan hun debuut in de NeVoBo competitie. Twee wedstrijden werden er al gewonnen door de Usquerders en nu stond afgelopen donderdagavond VC Grijpskerk op het programma.
Thuis in de sportzaal van het dorpshuis in Usquert werden de gasten uit Grijpskerk verwacht.
VC Grijpskerk heeft ook al twee wedstrijden gewonnen en staan op de tweede plaats onder GAV Unitas, die vooralsnog bovenaan staan. Een spannende strijd zo aan het begin van het seizoen. De eerste set was voor beide partijen aftasten. GAV Unitas kon het spel al snel op niveau krijgen, al leek er wel veel onrust gedurende het spel in het team. Toch werd de pass redelijk gespeeld en konden er mooie aanvallen aanschouwt worden. Het publiek zag GAV Unitas dan ook als eerste een voorsprong opbouwen. De gasten konden redelijk bij blijven, maar konden verder geen potten breken. Ze hadden ook zichtbaar moeite met de zaal in Usquert, die gezien de andere zalen in de competitie qua plafond vrij laag is. De thuisploeg bleef doorgaan met de voorsprong uit te bouwen en wonnen uiteindelijk de set redelijk makkelijk. De tweede set wilde GAV Unitas ook pakken, maar dat verliep wat moeilijker dan gedacht. De pass liep bij de Usquerders totaal niet meer en de aanvallen kwamen er niet goed uit. De mannen uit Grijpskerk zagen kans een behoorlijke voorsprong op te bouwen.
Even leek het erop dat GAV Unitas het zaakje niet meer op de rit zou krijgen, maar gestaag bleek dit toch weer in de goede richting te gaan. Zelfs weer zo goed dat de opgebouwde voorsprong van Grijpskerk verdween. De pass liep weer iets beter en daardoor kon er weer hard aangevallen worden. De set kon nog worden gepakt door de Usquerders met 25-23.
Trainer Johan Dob van GAV Unitas voerde wat team wisselingen door aan het begin van de derde set. Dat bleek eerst weer wat aftasten voor de thuisploeg, maar men kreeg het spel al snel weer onder controle. Grijpskerk probeerde veel, maar had niet de slagkracht om het GAV Unitas nog moeilijk te maken. Het aanwezige publiek zag dat het vuurtje aan de kant van Grijpskerk aan het doven was. Ook deze set werd met ruime cijfers gewonnen door de Usquerders. De thuisploeg wist ook de vierde set gemakkelijk binnen te halen, waardoor
de eerste plaats nog steeds gehandhaaft word in de competitie. Vier wedstrijden gespeeld en de volle twaalf punten gehaald. Een mooie uitgangspositie voor de verdere comeptie…

Heren A groep