USQUERT - Kunstenaar René de Boer uit Usquert heeft zijn dorpsgenoten verrast met een bijzonder cadeau: hij schenkt het dorp veertien monumentale beelden van zijn hand.
Gratis en voor niets.
De kunstenaar is deze week al begonnen met de plaatsing van zijn werken in het dorp.
Volgende week hoopt hij het karwei af te ronden.
De robuuste kunstwerken, in steen, cortenstaal, messing en brons en oplopend tot bijna 4 meter hoogte, omzomen nu onder meer een laantje langs het Berlagehuis.
De Boer (70) is na een ruim vijftigjarige loopbaan aan het afbouwen, verklaart zijn partner Colette Jesse de geste.
De kunstenaar, gisteren zelf te druk met betondraaien voor de fundering van zijn beelden om de krant te woord te staan, zoekt daarom nu een ‘thuis' voor alle werk dat nog geen permanente plek heeft.
De veertien kunstwerken in Usquert stonden sinds 2011 bij Nieuw Woelwijck in Sappemeer.
Die zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten had geen ruimte ze aan te kopen.
De Boer draagt zijn eigendom nu over aan de gemeente Eemsmond, onder strikte afspraken voor de toekomst. ,,Het is mooi dat zijn werk nu een plek krijgt in Usquert waar hij veertig jaar heeft gewerkt'', zegt Jesse.

Bron: DVHN.NL 
Foto's: Jan Aldershof

boer1boer2boer3

 
De veertien kunstwerken in Usquert stonden sinds 2011 bij Nieuw Woelwijck in Sappemeer. Die zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten had geen ruimte ze aan te kopen. De Boer draagt zijn eigendom nu over aan de gemeente Eemsmond, onder strikte afspraken voor de toekomst. ,,Het is mooi dat zijn werk nu een plek krijgt in Usquert waar hij veertig jaar heeft gewerkt'', zegt Jesse.