We zijn halverwege de NeVoBo competitie Regio Noord. GAV Unitas uit Usquert heeft, na twee keer de Noordelijke Volleybal Competitie te hebben gewonnen, besloten in de NeVoBo competitie toe te treden. De Usquerders moesten in de derde klasse beginnen.

Nu halverwege het seizoen gaat de titelstrijd tussen GAV Unitas en Grijpskerk.

Afgelopen zaterdagmiddag moesten het heren NeVoBo volleybalteam van GAV Unitas afreizen naar Grijpskerk voor waarschijnlijk DE belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Beide ploegen zijn titelkandidaat in de derde klasse. Bij winst volgt promotie naar de tweede klasse. Een doelstelling die GAV Unitas nastreeft. Het afreizen voor deze belangrijke wedstrijd ging dan ook volledig in stijl. Per volle touringcar ging het volleybalteam met allemaal supporters richting Grijpskerk. Met ongeveer 45 mensen betraden de Usquerders de zaal. Voor de meegereisde supporters werden zitplekken langs het veld gecreëerd, terwijl de teams zich warm speelden. In een gezellige ambiance kon de wedstrijd beginnen.

In de eerste set moesten beide teams wennen aan elkaar en verliep het spel aan beide kanten zeer stroef. De strijd ging wel gelijk op. Langzamerhand leek het erop dat GAV Unitas in de duels aan het kortste eind trok. Verdedigend stond het bij VC Grijpskerk iets beter opgesteld. Zij waren alerter aan de strijd begonnen. De pass kwam in veel gevallen niet goed aan bij de Usquerders en dat resulteerde in onrustig spelbeeld. Daar kon de thuisploeg van profiteren en bouwden aan het einde van de set een redelijke voorsprong op. Twee time outs van GAV Unitas trainer Johan Dob konden niet voorkomen dat die eerste set gewonnen werd door de thuisploeg met 25-20. De selectie van Grijspkerk was iets breder dan die van GAV Unitas die op dit moment te kampen heeft met ziekte en blessures. De Usquerders beschikten over welgeteld één wisselspeler en de thuisploeg over meerdere. De tweede set werd echter ongewijzigd gestart. Ook nu zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch ziet het spel er bij gasten er nu een stuk beter uit. Dat heeft ook te maken met het feit dat de pass nu veel beter bij de spelverdeler komt. De aanvallen van GAV Unitas komen beter tot zijn recht en dat ziet ook het publiek ook aan de constante voorsprong van de Usquerders.

De set wordt uiteindelijk ook gewonnen door GAV Unitas met 20-25. De derde set was het vertrouwen weer terug en werd er voortvarend begonnen. De strijd ging weer gelijk op. Beide teams wilden niet voor elkaar onderdoen. Spanning genoeg om naar te kijken voor het publiek dat regelmatig van zich liet horen. Halverwege nam de thuisploeg een sprintje op het scorebord. GAV Unitas keek tegen een voorsprong van 6 punten aan en de onrust begon toe te nemen in de ploeg. Verder dan zes punten kwam Grijspkerk echter niet. Een penibele situatie ontstond voor GAV Unitas met de setstand van 23-17. Toch konden de mannen uit Usquert zich terugvechten in de strijd tot 23-23. Spanning ten top. Het kon beide kanten op.

Uiteindelijk wist GAV Unitas de set naar zich toe te trekken met 23-25. In de vierde set had men verwacht dat GAV Unitas, welke sterker oogde de set ook naar zich toe zou trekken. Toch kon VC Grijpskerk goed in het spoor blijven en ook deze set werd een echte kraker. Net als in de derde set wist de thuisploeg een gat te slaan liep weer ongeveer 6 punten uit op GAV Unitas. Aan beide kanten was de gifbeker inmiddels aardig leeg. Het spelniveau daalde en velen waren moe aan het worden. Ondanks dit feit zette GAV Unitas alles op alles om het ontstane gat te dichten en dat lukte wederom. Ook nu ontstond de gelijke stand van 23-23 op het scorebord. Onder de aanmoedigingen van de supporters uit Usquert kon GAV Unitas ook de laatste set tot een goed einde brengen met een setstand van 23-25. Met de 3-1 winst op Grijpskerk staat GAV Unitas fier bovenaan in de derde klasse en hebben zij een goed uitgangspunt gecreëerd om het kampioenschap te behalen en te promoveren naar de tweede klasse. Het was nog lang gezellig in de touringcar op weg terug naar Usquert. 

unitas gkk