Toneelvereniging Kunst Na Arbeid, bracht afgelopen zaterdagavond de zeer komische klucht “De vrij gezellige vrijgezel” succesvol op de planken in het dorpshuis te Usquert.

In een volledig spliksplinter nieuw decor gaf toneelvereniging Kunst Na Arbeid afgelopen zaterdag gestalte aan de dolkomische klucht “De vrij gezellige vrijgezel” geschreven door Rien Buunk.
Negen acteurs stonden onder regie van Bertha Smith op de planken in de toneelzaal van het dorpshuis te Usquert.
Voor ongeveer 175 aanwezige toeschouwers werd het komische toneelstuk in een vlot tempo vakkundig neergezet.
Het publiek dat tijdens het toneelstuk vaak de lachspieren moest aanspreken, zag hoe typetje Wim van der Kolk zijn vrijgezelle leventje in rook op ziet gaan door de huwelijksproblemen van zijn vriend.
De toeschouwers werden makkelijk meegezogen in het spel van KNA, wat resulteerde in vele lachsalvo’s die door de zaal klonken.
Dat alle toeschouwers het stuk waardeerden bleek na afloop wel toen men de spelers van KNA de ultieme beloning gaven.
Staand werden de spelers toegejuicht en applaudisseerde men voor hetgeen was neergezet.
Men kan bij KNA dan ook met trots terug kijken op hun prestatie, want de klucht lijkt weer helemaal terug te zijn van weggeweest.
Men kijkt bij Kunst Na Arbeid niet alleen met trots op hun eigen prestatie, maar ook is de club zeer in zijn nopjes met alle vrijwilligers en sponsoren die de club een warm hart toedragen.
Elk jaar kan de club terugvallen op een aantal vaste sponsoren en vrijwilligers die de leden en het bestuur helpen waar maar kan.

“Zonder deze geweldige mensen kan de club geen toneeluitvoering geven, aldus secretaris Richard Hoek. “Iedereen die dan ook heeft meegeholpen op wat voor manier dan ook, willen wij ook via deze weg dank zeggen”.
Denkend hierbij aan de mensen achter de schermen van licht, geluid, techniek e.d.
De toneelvereniging bestaat dit jaar maar liefst 85 jaar en daar werd op kleine wijze ook aandacht aan besteed.
Via een powerpoint-presentatie kon het publiek tijdens de pauze’s en na afloop genieten van foto’s van KNA door die 85 jaren heen, hetgeen nostalgische gevoelens opriep in de zaal.
Na afloop van het toneelgedeelte werden er de nodige mensen in het zonnetje gezet.
Regisseuse Bertha Smith bleek dit jaar maar liefst 60 jaar lid te zijn van de toneelclub.
Bertha Smith die al erelid is van de club en al verschillende onderscheidingen heeft gehad, in haar KNA loopbaan, kreeg uit handen van voorzitter Harald Wiersema een bos bloemen en een dinerbon aangeboden.
Daarnaast werden er een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Aan het einde van de avond werd de trekking gehouden van de zaalverloting en gingen er vele mensen ook nog met een leuk prijsje huiswaarts.
Bestuur en leden hopen dat er zich nog een keer een gelegenheid voordoet om dit jaar nog eens op de planken te kunnen treden met dit mooie stuk, maar dat is afwachten.
Ook is de club altijd op zoek naar nieuw acteer talent.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij KNA, of eens een repetitieavond bijwonen om te kijken of toneelspelen iets voor hun is.
Het eerste jaar is lidmaatschap van de toneelclub gratis.

Wie informatie over de club wil inwinnen of videofragmenten of foto’s wil zien van de toneeluitvoeringen van KNA, kan terecht op de website van de club:

www.toneelvereniging-kna.nl

Al met al kijkt Kunst Na Arbeid met een zeer goed gevoel terug op hun jaarlijkse toneeluitvoering en kan de club ook in de toekomst weer goed vooruit.

kna