Op zondag 2 oktober organiseerde de Vereniging voor Volksvermaken in Usquert  vanuit het dorpshuis in Usquert de oriënteringsrit.

Onder goede weersomstandigheden, een klein buitje daargelaten, werd op zondagmiddag de oriënteringsrit gereden vanuit het Dorpshuis in Usquert. De belangstelling was prima; er meldden zich in totaal 35 teams, zowel uit Usquert als uit de omgeving. De inschrijving startte om 13.00 uur, waarna om 13.30 uur het eerste team van start ging.   

De rit voerde voor het grootste deel door de gemeente Eemsmond maar ook een stukje Loppersum werd meegenomen in de tocht, die voerde door Stitswerd, Rottum, Toornwerd, Middelstum, Huizinge en Kantens. Jaap Nienhuis, voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaken, was verantwoordelijk voor het uitzetten van de route en hij had weer een aantal bijzondere locaties opgenomen in de tocht.  Onderweg werden deelnemers op een aantal punten flink aan het denken gezet, maar ieder wist in opperbeste stemming het Dorpshuis in Usquert weer te bereiken.  

Nadat alle controlekaarten waren ingeleverd, gaf uitzetter Jaap Nienhuis uitleg van de route en met name de discussiepunten daarin. Ondertussen waren de route- en tijdstafpunten geteld, evenals de bonuspunten voor de vragen die onderweg moesten worden beantwoord. Doordat met de vragen maximaal 60 punten te verdienen waren, was er voor een aantal teams geen sprake van strafpunten, maar van punten in de plus. De eerste plek was voor het team Ploegman/Blink met  21 punten. De tweede plaats werd ingenomen door Roy, Wendy en Tony met 18 punten en de het team Red Bull veroverde de derde plaats met 15 punten. De poedelprijs ging naar het team Zwanet, Maike en Betsy met 266 strafpunten. Zij waren onderweg volledig het spoor bijster geraakt; er stond slechts één controleletter op hun kaart en de tijdcontrole die onderweg stond hebben ze volledig gemist.

Aan het einde van de prijsuitreiking was de conclusie dat het weer een heel leuke middag was geweest. Begin oktober volgend jaar zal er zeker weer een oriënteringsrit in Usquert worden georganiseerd.   

Klik hier voor de uitslag: Uitslag oriënteringsrit 2016

Klik hier voor de foto's: Veel belangstelling voor oriënteringsrit in Usquert

20161002 163007