Tijdens een groot piraten evenement te Dalfsen in de zomer van 2008 raakten zanger Martien en de zangeres Tineke met elkaar in contact en ontstond er het idee om een samen een duet op te nemen. En zo werd hun eerste single als duo met de titel ‘Geleend’ uitgebracht. De single werd zo goed ontvangen dat de basis voor het duo Harten 10 was gelegd.Niet lang daarna, in april 2010 kwam Harten 10 met hun eerste CD album, ‘Liefde maakt blind’. De nummers hierop zoals ‘Wat is Mooier’, ‘Liefde maakt blind’ en ‘Ik wil je niet kwijt’ gaven het duo nog meer bekendheid en vanaf toen ging het in een sneltrein vaart, waarna er nog meer succesvolle single’s volgden zoals: Als ik het nu niet doe, Zo zoals je bent en Als de zon weer schijnen gaat.Al karakteriseert hun muziek een wat meer Nederpop-achtig geluid, er klopt toch een echt piratenhart in het duo Harten 10 en zijn ze een zeer geliefd duo op de vele Mega Piraten Festijnen waar ze de boel met flair en enthousiasme op de kop zetten. Maar daarentegen zijn de kleinschaligere optredens hen net zo lief. Ze houden ervan om dicht bij hun fans te staan en ze zoeken dan ook na hun optreden, wanneer hun agenda dit toe laat, de fans op in de zaal.

Klik hier voor het programma van de 180ste Oskerder Kermis: Programma 180ste Oskerder Kermis

Harten 10 persfoto Marita Steggink 17 Hou me vast 2

De aanpak van Harten 10 is authentiek: singletjes op vinyl en veel persoonlijk contact met de piratenzenders en hun fans. Dit heeft geleid tot een grote populariteit in de noordoostelijke piratenwereld en een goed gevulde agenda. Vele honderden of zelfs duizenden meezingende fans zijn geen uitzondering bij hun optredens. (waaronder o.a. Mega Piraten Festijn)

Harten 10 was begin dit jaar te zien in het SBS programma Bloed Zweet & tranen met hun eigen nummer ‘Bewaar je Dromen niet voor Morgen’. Dat dit niet zonder succes was bleek na de uitzending want binnen twee uur stond ‘Bewaar je Dromen niet voor Morgen’ op Nummer 87 van de iTunes top 100. Op 10 februari 2015 jl. lanceerden ze hun nieuwe single ‘Blijf bij Mij’ dat geproduceerd werd door Edwin van Hoevelaak. In mei kwam de single ‘Dat was vroeger’ uit ( tekst & muziek van Bram Koning en de productie van Hans Aalbers) . Een enorme hit die naast Hollandse nieuwe bij RadioNL, 2 Sterren in de lijst van RTV OOST, ook bij vele stations goed op hun playlist stond. ‘Dat was vroeger’ kreeg erg veel landelijke bekendheid en scoorde hoog in diverse hitlijsten.  Van hun laatste album werd ‘Als ik zing’ in de zomer op single uitgebracht en ik oktober kwam een gloednieuwe nummer ‘Hou me vast’ uit (geschreven is door Olav Hesselmans en opgenomen door Jeroen Dirksen)  Ook deze werd Hollandse Nieuwe bij RadioNL en in de hitlijst van RTVOOST werd het nummer zelfs SUPERSTER. Veel regionale zenders dragen ‘Hou me vast’ en warm hart toe en ook dit nummer doet het goed in diverse hitlijsten.

Trefwoorden uit 2015; Bloed, Zweet & Tranen, Blijf bij mij, Dutch Valley, Het Blauwe Hart, Dat was vroeger, Mega Piraten Festijn, Als ik zing, Hou me vast, TV, Radio, Piratenfeesten en heel belangrijk; Onze FANS.

Harten 10 treed zaterdagavond 17 juni op in de feesttent