De jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid, debuteerde afgelopen zaterdagavond met twee toneelstukken op de planken in het dorpshuis te Usquert. 
Na de zomervakantie van 2016 is toneelvereniging Kunst Na arbeid uit Usquert begonnen met een toneelafdeling voor de jeugd. 
Twintig kinderen gaven gehoor aan de oproep van KNA om toneel te komen spelen bij de zeer actieve toneelvereniging. 
Na een aantal basislessen in de toneelkunst, zijn de twee jeugdgroepen begonnen met de repetities van een heus toneelstuk. 
Afgelopen zaterdagvond stonden de beide groepen voor het eerst op de planken voor publiek in een vol dorpshuis te Usquert. 
Daar hebben ongeveer 130 toeschouwers genoten van beide jeugdvoorstellingen.
Jeugdgroep 1 zijn kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en brachten het blijspel/sprookje IJskoud voor het voetlicht, geschreven door Richard Hoek. Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes heeft de jongste groep het super gedaan en heeft het publiek genoten van de jeugdige spelers. 

jeugdkna1

 


Na de pauze was de beurt aan jeugdgroep 2.
Deze kinderen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar brachten het blijspel De rode sokkenbende op de planken, geschreven door Rien Buunk en Richard Hoek. Ook deze groep heeft goed gespeeld en wist het publiek te boeien.
Na afloop kregen beide groepen een daverend applaus van het publiek.
Aan het einde van de avond werd de trekking van de verloting gedaan en gingen vele mensen met leuke prijsjes huiswaarts.
De kinderen hebben heel erg genoten ondanks de zenuwen die wel aanwezig waren en ook de leiding van beide jeugdgroepen kijken terug op twee mooie toneelvoorstellingen.
Aan het einde kregen alle vrijwilligers en leiding uit handen van voorzitter Harald Wiersema en kleinigheidje voor hun inzet.
Kunst Na Arbeid dankt ook  Kapsalon Diewertje en Onderhoudsbedrijf Conny Brugge uit Usquert, die een en ander gesponsord hebben, om deze toneelavond mede mogelijk te maken.
Ook het bestuur en de leden van de toneelvereniging, die bijna allen aanwezig waren, hebben genoten en kijken terug op een geslaagde jeugduitvoering. Nu volgt er voor de beide jeugdgroepen nog een avond ter afsluiting van hun toneelseizoen en na de zomervakantie zal Kunst Na Arbeid weer een vervolg geven aan hun jeugdafdeling.
De volwassenen van Kunst Na Arbeid hebben nog een toneeluitvoering gepland staan op vrijdagavond 31 maart en zaterdagavond 01 april aanstaande.
Zij staan dan op de planken met het blijspel in drie bedrijven, getiteld

Bella’s BeautySalon, geschreven door Henk Roede. KNA hoopt ook dan weer hoge ogen te gooien met hun nieuwe toneelstuk!   

jeugdkna2