Het dorp Usquert stond dit weekend weer in het teken van toneel. De plaatselijke toneelvereniging Kunst Na Arbeid, bracht afgelopen vrijdag en zaterdag, een doldwaze klucht op de planken. Dit mag nadien gerust een schot in de roos genoemd worden.
Toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert kan terug kijken op een mooi toneelweekend.
Zij brachten afgelopen vrijdag en zaterdagavond een doldwaze klucht in drie bedrijven op de planken in het dorpshuis aldaar. Na het succes van het vorig jaar, is er dit jaar ook weer gekozen voor de opvoering van een klucht. De belangstelling was vorig jaar zo groot, dat vele mensen de uitvoering niet eens konden bijwonen. Daarom heeft het bestuur besloten twee toneelavonden te organiseren. De cast van KNA stond in totaal over beide avonden voor ongeveer 220 toneelliefhebbers op de planken met het toneelstuk Bella’s BeautySalonHet publiek heeft op beide avonden de lachspieren danig moeten aanspreken. Dat het publiek het toneelstuk waardeerde kon men aan de lachsalvo’s in de zaal goed horen.

Uitvoering KNA Usquert1

De gehele cast van KNA wist het hilarische stuk, onder de regie van Bertha Smith, dan ook vlot en vakkundig op de planken te brengen. Hilariteit alom dus in de zaal bij de aanwezige toeschouwers, die zagen hoe de gebroerders Duursma een beautysalon erfden en hiermee een financiële slag probeerden te slaan. De klanten in de salon moesten het daardoor ontgelden en uiteindelijk pakte het plannetje van de beide broers toch heel anders uit… Het publiek werd makkelijk meegezogen in de verhaallijn van het stuk en dat resulteerde in een daverend staand applaus aan het einde van de avond. Na het toneelgedeelte werd er nog een zaalverloting gehouden en gingen er vele mensen huiswaarts met prachtige prijzen. Ook werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet met een bos bloemen, omdat het onmogelijk is om een toneeluitvoering te organiseren zonder deze geweldige mensen, aldus bestuur en leden van de club. Ook alle sponsoren zijn bedankt voor hun bijdrage aan het geheel. Na alle plichtplegingen heeft het muzikanten duo Richard & Ronald het publiek nog weten te vermaken met het live spelen van liedjes, uit eigen repertoire, zoals o.a. Grunn, Pollerziel en Prachtig Stee.  Ook dit was een mooie aanvulling op het geheel. Bestuur en leden kijken terug op een meer dan geslaagd toneelweekend en hopen volgend jaar iedereen weer te vermaken met een nieuw toneelstuk.

Uitvoering KNA Usquert2 Uitvoering KNA Usquert3 Uitvoering KNA Usquert4 Uitvoering KNA Usquert5 Uitvoering KNA Usquert6