Op zaterdag 22 september 2018 organiseerde voetbalvereniging V.V. Usquert een jeugdvoetbalclinic voor kinderen van 5 tot 10 jaar die graag willen voetballen. De bijna 100 jarige voetbalvereniging uit Usquert zet sinds een paar jaren weer in op de jeugd.

Sinds een aantal jaren van afwezigheid is er bij de voetbalvereniging V.V. Usquert weer sprake van een eigen jeugdafdeling. Sinds vorig jaar speelt het jeugd JO9 team zeer verdienstelijk mee in de KNVB jeugd competitie. Inmiddels is het jeugdteam een beetje uitgebreid en hoopt het bestuur op nog een paar extra jeugdleden om een eventuele tweede team te starten. In samenwerking met het bestuur van de voetbalclub is er een oudercommissie opgericht, om de jeugdafdeling te runnen en is er in Onderhoudsbedrijf Conny Brugge een sponsor gevonden voor de kersverse voetballertjes. Een compleet tenue is er aangeschaft voor het team en V.V. Usquert wil, naast de gewone voetbaltraining, 1x in de maand extra techniektrainingen gaan verzorgen voor de kinderen. De gewone trainingen worden verzorgd door de trainers Jannie Ensink, Gerard Swart en Nick Start.

Om het voetbal seizoen dit jaar feestelijk te openen werd er afgelopen zaterdag 22 september een jeugdvoetbal clinic georganiseerd. Om 10:00uur in de ochtend stonden er dertien kinderen te trappelen om de clinic te volgen. Na het algemeen openingswoordje namens de oudercommissie, werd er de nieuwe club kledinglijn, in samenwerking met Sporthuis Winsum, gepresenteerd in de kantine. De kinderen konden daar de kleding passen en bestellen. Daarna was het tijd voor de warming up en de eerste training.

Trainers Ties Weessies en Jan Mus namen de kinderen mee naar het voetbalveld om daar allerlei oefeningen te gaan doen. Er waren twee pannakooien aanwezig waar de kinderen ook in konden voetballen. Voor de lunch gingen de kinderen en begeleiders in optocht naar de molen Eva in Usquert, waar de vrijwilligers van de molen heerlijke pannenkoeken klaar hadden gemaakt voor alle deelnemers en begeleiders. Na de lunch kwam techniektrainer Rene Wollerich de groep versterken om de kinderen nog meer voetbal techniek bij te brengen. Allerlei oefeningen passeerden de revue en de kinderen deden allen erg hun best en hadden er zichtbaar lol in. Ook de snelheidsmeter in het doel om de penalty trapsnelheid te meten was een populair onderdeel deze middag. Na de middagtraining werd de clinic afgesloten door gezamenlijk een patatje te eten. Bestuur en oudercommissie kijken terug op een geslaagde jeugdvoetbaldag en hopen dat er meer kinderen komen voetballen bij het V.V. Usquert  JO9 team. De jeugdige spelers trainen op de woensdagavond van 18:30 – 19:30uur op het voetbalveld van V.V. Usquert. De contributie bedraagt € 30,00 per jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de club www.vvusquert.nl of op de Facebook pagina van de voetbalclub of de jeugdafdeling. Of contact opnemen met Andre van Dijk: tel: 06-46001947

Jeugdgroep en Trainers