Het JO9 jeugdteam van V.V. Usquert is het seizoen lekker begonnen. Met ongeveer dertien kinderen is er nu een team gevormd en doen ze aan de KNVB jeugd onder negen jaar competitie mee. Dat doen ze helemaal niet onverdienstelijk. Ze spelen zes tegen zes op een kwart  veld en spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagochtend om 10 uur op het sportpark van V.V. Usquert. De kinderen worden getraind door Jannie Ensink, Gerard Swart en Nick Start op de woensdagavond. Het seizoen werd begonnen met een techniek trainings dag op het sportpark in Usquert. De kinderen kregen techniektraining. Er waren twee pannakooien aanwezig en voor de lunch kon men in molen Eva terecht waar pannekoken waren voor de kinderen. Aan het einde van de dag was er patat.

De eerste voetbalwedstrijd was thuis tegen V.V. Middelstum, welke helaas nipt verloren werd met 4-6. Lange tijd ging het gelijk op, maar op het laatst ontbrak de concentratie en lieten ze de wedstrijd schieten. In Roodeschool werd Corenos verslagen met 6-3. Er werd leuk over gespeeld en het samenspel begint te groeien. Leuk om te zien! Tussen door werden er wat partijen verloren en de laatste wedstrijd die werd met 6-6 gelijk gespeeld tegen Amicitia in Groningen. Al met al zijn de kinderen leuk bezig en hebben er zeker lol in. Daarnaast krijgen ze ook regelmatig nog extra techniek training.

Natuurlijk kan het jeugdteam wel versterking gebruiken en zou het leuk zijn als er nog meer kinderen zouden komen voetballen! Dan kunnen we de teams ook op leeftijd en sterkte selecteren hetgeen voor iedereen leuk is. Nu zijn de verschillen soms wel groot qua niveau.

Ben jij onder negen jaar? Kom gezellig op woensdagavond trainen van 18:30uur t/m 19:30uur  op het voetbalveld van V.V.Usquert. Trainers Jannie Ensink, Gerard Swart en Nick Start verwelkomen je graag….

vvu