I have a dream….

Hallo! Wat leuk dat u dit stukje leest. Mijn naam is Lisabeth, ik woon in Usquert en ben vijftien jaar oud. Ik schrijf dit omdat ik uw hulp nodig heb bij het waar maken van mijn droom.

 

Ik hou heel erg veel van reizen, avontuur en uitdaging. Dat heb ik gevonden in het zeilen. Iedere zomer ga ik op zeilkamp, de afgelopen zomer zelfs twee weken en daarvoor heb ik lang gespaard. Volgend schooljaar wil ik een zeilreis van zes maanden maken met de organisatie School At Sea. Zeilend over de Atlantische Oceaan leer ik samenwerken, oplossingen bedenken en vergroot ik mijn zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Deze vaardigheden zijn heel belangrijk om in mijn verdere leven andere mensen te helpen en altijd mezelf te blijven. Het gewone

schoolwerk wordt gecombineerd met de plekken waar we aanmeren; Op Cuba leren we over communisme, op Curaçao over slavernij, op zee over biologie en aardrijkskunde. Ook leer ik de mensen in de verschillende culturen kennen, wat me heel bijzonder lijkt. Alles wat ik hierbij leer over de wereld kan ik, als ik weer thuis ben, toepassen om anderen te helpen en te inspireren, zodat ik ook iets teruggeef aan iedereen die me heeft geholpen de reis te maken.

Die hulp heb ik namelijk hard nodig: de reis kost €25000. Daarom ben ik allerlei acties aan het organiseren: Ik heb een website gebouwd, www.lisabeth‐zeilt.nl, en ik organiseer een loterij waar je voor €5,‐ een souvenir kan winnen van een van de eilanden waar ik langs kom. Ook schrijf ik aan boord van het schip iedere twee weken flessenpost. Op mijn website kan je je daarvoor aanmelden en dan krijg je 15 brieven per mail toegestuurd met al mijn verhalen. 

Voor iedereen die mij steunt geef ik na de reis een presentatie in Usquert.

Helpt u mee mijn droom waar te maken?

Groet, Lisabeth

Kijk op www.lisabeth-zeilt.nl voor meer informatie.