Afgelopen zaterdagavond stond de jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid in Usquert op de planken tijdens hun toneeluitvoering. Dat was weer een schot in de roos.

In het dorpshuis van Usquert hebben ongeveer 115 toneelliefhebbers genoten van de kunsten van de jeugdige toneelspelers. Twee jaar geleden heeft de actieve toneelvereniging hun jeugdafdeling opgericht en hebben nu maar liefst drie jeugdgroepen met in totaal 24 kinderen in de gelederen. Daar is het bestuur van KNA zeer trots op! Deze drie groepen hebben afgelopen zaterdagavond ieder een eenakter voor het voetlicht gebracht.

Op enkele schoonheidsfoutjes na hebben de kinderen zich van hun beste kant laten zien en hebben de aanwezige toeschouwers zeer genoten van het toneelspel.  Jeugdgroep 1 mocht het spits afbijten. Dat waren kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar en  brachten onder de regie van Rina Hoek en Martha Brugge het komische stuk “Meesterspionnen” op de planken, geschreven door Remco Klop. Na de eerste pauze kon jeugdgroep 2 aan de bak. Dat waren kinderen in de leeftijd van 9 tot 11 jaar oud en lieten, onder de regie van Rina Hoek, Martha Brugge en Ineke Blok het komische toneelstuk “Dokter Larieman” zien, geschreven door Frans v.d. Heyde. Ook deze groep wist het publiek zeer goed te boeien. Na de tweede pauze was de beurt aan de oudste kinderen. Dat zijn kinderen in de leeftijd van 12-15 jaar oud.

Zij brachten een echte thriller, onder de regie van Aukje Meijer en Geja Kuiper, voor het voetlicht, met als titel “Een goed gerepeteerde moord”, geschreven door John R. Carroll.

Na alle optredens kregen de kinderen een daverend applaus van het publiek en alle jeugdige acteurs en actrices ontvingen een roos van de leiding als dank voor hun prachtige spel.

Na het toneelgedeelte werden er de nodige vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Kunst Na arbeid is altijd erg blij met de schare aan vrijwilligers die zich iedere keer weer vrijwillig voor de toneelclub inzetten. Zonder deze mensen kun je een dergelijk evenement niet organiseren, aldus het bestuur van Kunst Na Arbeid. Ook via deze weg wil het bestuur al deze mensen dank zeggen. Ook waren er dankwoorden voor Onderhoudsbedrijf Conny Brugge uit Usquert, die al jaren één van de vaste sponsoren is van KNA. Het bedrijf had dit jaar alle bloemen voor de jeugduitvoering beschikbaar gesteld. Ook hier is KNA zeer content mee. Na alle plichtplegingen werd er door de voorzitter Harald Wiersema de trekking verricht van de zaalverloting. Vele mensen gingen dan ook huiswaarts met leuke prijzen.

Nu de jeugduitvoering erop zit, kan de volwassen groep van de toneelclub zich op gaan maken voor hun jaarlijkse uitvoering. Op vrijdagavond en zaterdagavond 29 en 30 maart aanstaande, zullen zij met een nieuwe doldwaze klucht op de planken treden in Usquert.

Al met al is het toneelseizoen nog lang niet voorbij voor KNA. Bestuur en leden kijken met trots terug op een meer dan geslaagde en gezellige jeugduitvoering en hopen volgend jaar weer een vervolg te geven aan hun jeugdafdeling.

DSCN7651DSCN7665

DSCN7694DSCN7730