Voetbal vereniging V.V. Usquert heeft sinds vier jaar weer een jeugdafdeling in de gelederen en daar is het bestuur van de voetbalclub zeer content mee.
Na een aantal jaren van afwezigheid zet de club weer volledig in op de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst, is de filosofie in Usquert. Een aantal kinderen melden zich voor de voetbaltraining aan en trainster Jannie Ensink ging met de kinderen aan de slag. Dat ging op een leuke en speelse manier en de kinderen bleven het leuk vinden. Het aantal breidde zich gestaag uit tot twee jeugdteams. De voetbalclub heeft nu een JO8 en een JO10 jeugdteam dat voor V.V. Usquert uitkomt in de KNVB jeugdcompetitie. Trainer Gerard Swart werd bereid gevonden om het JO8 team te leiden en Jannie Ensink bleef trainster van het JO10 team, bijgestaan door Nick Start, die tevens de scheidsrechter is van de thuiswedstrijden. Ook werd er een keeperstrainer gevonden in de persoon van Jan Boswijk. De ouders van de kinderen vormden een jeugdcommissie en zorgen in samenwerking met het bestuur voor alle lopende zaken zoals kantinediensten e.d.  Een mooie samenwerking. Het veld ligt er altijd picco bello bij voor de thuiswedstrijden van V.V. Usquert, waarvoor Having Frans verantwoordelijk is en daar zijn alle jeugdspelertjes ontzettend blij mee.
Afgelopen zaterdagochtend hebben beide jeugdteams een thuiswedstrijd gespeeld en tussen de beide wedstrijden door werden de teams en hun tenue’s officieel gepresenteerd. De voetbalkleding van beide teams is gesponsord door Onderhoudsbedrijf Conny Brugge. Het JO10 team had deze kleding al gekregen voor het vorige voetbalseizoen toen ze nog JO9 waren, maar nu er een JO8 team bij is gekomen vond men in Onderhoudsbedrijf Conny Brugge andermaal een sponsor voor de extra kleding.
Nu lopen beide jeugdteams in dezelfde zwart witte outfits. De clubkleuren van V.V.Usquert.
Het JO8 team wist die ochtend te winnen van Z.N.C. Zuidbroek. Een mooie maar ontzettend koude wedstrijd, wat de weersomstandigheden betrof. Al snel wist V.V. Usquert te scoren doordat Jelmer vd Heide een mooi bal langs de keeper in het doel schoot. Al snel viel de 1-1 en stond het weer gelijk. Ook de derde goal viel voor Z.N.C. en stond het 1-2. Leon vd Molen zette Usquert weer op het goede spoor door de 2-2- te scoren. Daarna leken de spelertjes van de thuisploeg even uit het veld geslagen, toen de 2-3 werd gescoord door Z.N.C. Zuidbroek. En bij rust stond V.V. Usquert achter met maar liefst 2-5. Na rust werd het anders doordat Leon vd Molen een vroege goal scoorde en daardoor het team mee op sleeptouw nam en zelfs nog een goal meepikte en de stand op 4-5 zette. Jelmer vd Heide scoorde ook nog twee hele mooie goals en zette V.V. Usquert op een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Een nipte overwinning, maar een mooie pot om naar te kijken. Ondanks de sneeuwbui en het koude weer liet het JO8 team zich niet van de wijs brengen.
Daarna werden er allerlei teamfoto’s gemaakt en werd de kleding gepresenteerd. De sponsor trakteerde de kinderen allemaal nog op iets lekkers en kreeg uit handen van  voorzitter Andre van Dijk een bos bloemen, als dank voor hun steun aan de voetbalclub. Toen was de beurt aan het JO10 team dat tegen S.C. Stadspark moest aantreden. In het begin van de eerste helft waren de spelertjes van de thuisploeg niet alert en gaven direct een goal weg. Toch wist Stijn Goedemans de bal in het net van de tegenstander te werken en zette Usquert weer op een gelijke stand. De ploegen waren lekker aan elkaar gewaagd en er ontstonden leuke duels op het veld. Tycho Hoek wist de thuisploeg op een voorsprong te krijgen en gingen met deze voorsprong ook de rust in. Na rust moest V.V. Usquert direct een tegen goal incasseren en was de stand gelijk op 2-2. Finn Zachrison mocht later een penalty nemen, wegens een handsbal van SC Stadspark in het doelgebied en maakte de 3-2. Even later wist SC Stadspark de keeper te verschalken en maakte weer gelijk.(3-3) Verdediger Toby Bolhuis wist daarna wederom een penalty te benutten, andermaal door een handsbal in doelgebied. De voorsprong werd daarna wel weer uit handen gegeven  en SC Stadspark bracht de stand op 4-4. Voor de derde maal werd er door de tegenstander met de handen aan de bal gezeten in het doelgebied en kon V.V. Usquert weer een penalty nemen enTycho Hoek schoot deze er beheerst in. Met de voorsprong op zak schoot Finn Zachrison de wedstrijd op slot en zorgde voor een eindstand van 6-4. Een mooie dag voor V.V. Usquert. Met twee overwinningen op zak en een prachtige teampresentatie kijkt de vereniging weer positief de toekomst in.

vvusquert

Op de foto: het JO8 en JO10 jeugdteam van VV Usquert met Sponsor Conny Brugge en Martha Brugge van Onderhoudsbedrijf Conny brugge uit Usquert.

       Ook met Trainers Jannie Ensink ,Gerard Swart ,Nick Start en club voorzitter Andre van Dijk.