Vol trots presenteren de Groningse muzikanten Richard&Ronald hun eerste single-release.
De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan deze single met als titel: Prachteg Stee en op 01 mei 2019 zal het lied uitgebracht worden.

Sinds het voorjaar van 2017 zijn Richard Hoek en Ronald Nihot als muzikanten bij elkaar gekomen om een nieuw muzikaal project op te starten onder de naam Richard&Ronald.
Na een aantal gezamelijke optredens smaakte de samenwerking naar meer en gingen de beide heren een eigen repertoire op bouwen en begonnen met het schrijven en componeren van voornamelijk Groningstalige, maar ook Nederlandse liedjes.   
Singer-Songwriter Ronald Nihot is in 1957 geboren in Den Haag en woont sinds 1989 in het Groningse Leek. Gitaar spelen is zijn grote passie en is hier dan ook zeer bedreven in te noemen.
Singer-Songwriter Richard Hoek is in 1976 geboren in het Groningse wierdedorpje Usquert en is hier nog steeds woonachtig. Ook hij heeft een passie voor het bespelen van de gitaar en schrijft liedjes in het Gronings en in het Nederlands.
Beide heren hebben een voorliefde voor het Groningse platteland. De rust en ruimte die hier nog volop aanwezig is, bleek een grote inspiratie te zijn voor hun nieuwe single.
Prachteg Stee is een uptempo lied geworden, waarin zij een plaats/dorp waar dan ook in de provincie Groningen meeslepend bezingen als hun ideale plek om zich thuis te voelen, met de boodschap dat het Groningse landschap, ondanks alle ellende van aardbevingen en krimp, een geheel eigen unieke schoonheid heeft.
Het nieuwe lied werd geheel door de beide heren geschreven en gecomponeerd en werd in de opnamestudio van Mark Music Productions (Mark Pepping) in Eelde op de plaat gezet. Onze dank gaat uit naar Mark Pepping, die met ons mee heeft gedacht in het hele proces.
Ook dank aan Gerard Kema voor zijn mooie gitaarsolo in de track.
Op 01 mei 2019 zal de single officieel uitgebracht worden en zal beschikbaar zijn voor alle media, zoals: Radio, Spotify, Itunes, e.d.
Informatie: R.P. Hoek, Boermanjweg 18, 9988 RL Usquert, Tel: 06-20226626

CD Hoes Crop