De eerste single genaamd “Prachteg Stee” van het Groningse muzikantenduo Richard&Ronald

is sinds 8 juni 2019 de hitlijst NOORD NEGEN van RTV NOORD binnen gekomen.

Beide muzikanten zijn erg blij met hun eerste single, die dus blijkbaar goed aanslaat in de provincie. De Noord Negen is de hitlijst van RTV Noord die iedere zaterdagmiddag bekend wordt gemaakt in het programma “Café Martini” met presentator Eric Bats.

Het lied is op nummer negen binnen gekomen en men hoopt stiekum dat het nog iets verder zal gaan stijgen.  Singer-songwriters Richard Hoek en Ronald Nihot hebben een aantal maanden hard gewerkt aan hun single, welke op 01 mei 2019 breed gelanceerd werd in alle media. Langzamerhand werd het nummer, dat over het prachtige Groninger landschap gaat, opgepikt door de vele lokale omroepen  en dus ook door RTV Noord.

Het lied wordt overal inmiddels met regelmaat gedraaid en de beide muzikanten zijn druk in de weer om de radiostations te bezoeken.  Bij RTV1 stonden ze in het live televisie programma  “Laif op 1” en speelden ze drie van hun andere Groningstalige nummers, namelijk:  Pollerziel, Wotterkracht en Allenig op de A28.

Ook bij radio Westerkwartier mochten ze vier nummers live op de radio brengen in het bekende programma “Uurtje Streektaal”.

Op zaterdagmiddag 15 juni staan Richard&Ronald in het winkelcentrum van Leek met hun repertoire en 23 juni zijn ze present bij de Run van Roden in Roden. Op 6 juli staan ze live te spelen in het programma “Café Martini” van RTV Noord, waar ze nu dus ook in de hitlijst Noord Negen vermeld staan.  Een mooier begin van hun eerste single-release hadden ze niet durven dromen. Richard&Ronald zijn te volgen op Facebook en Twitter en als u ze wilt boeken kunt u contact met hun opnemen  via hun Facebookpagina Richard&Ronald…

IMG 20190510 WA0012