De KinderSpeelWeek  in Usquert  is afgelopen zaterdagavond afgesloten met een spetterend eindprogramma.  Hiermee kwam er een einde aan de 49e editie van het jaarlijks evenement, welke in het teken stond van “De Efteling”. Volgend jaar bestaat de KinderSpeelWeek alweer 50 jaar en dan wil het bestuur extra uitpakken. Maar eerst moest deze gezellige avond nog tot een goed einde gebracht worden.

 

Het progamma begon met het spel “Wij zijn de beste”.  Een kind kon met een ouder of opa/oma of begeleider strijden tegen andere duo’s.  Er moest  een stormbaan bedwongen worden. Er werd een kruiwagenringsteekrace gehouden en een voetbal spel gespeeld.

Aan het einde van de drie spellen waren de winnaars bekend. Mooie geldprijzen waren de inzet van de strijd. Na het eerste onderdeel werd de prijsuitreiking gedaan en rond de klok van negen uur kwam de brandweer aanrukken om het inmiddels traditionele kampvuur aan te steken. Iedereen genoot van het vlammenspel op het veld. Tijdens het branden van het vuur werd de trekking van de verloting verricht, waarbij prachtige prijzen te winnen vielen. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door vele lokale ondernemers. Hier is het bestuur zeer content mee. Alle mensen konden daarna genieten van de muziek van de Terrific Sound Drive In Show.

De Speelweek begon op dinsdagochtend met de opening van Jaap Nienhuis, die voorging in een optocht door het dorp met zijn markante gele autootje. Een kleine 90 kinderen deden mee met de speelweek die dit jaar het thema “De Efteling”had.  Zij konden tussen  het bouwen van de hutten door meedoen met vele andere activiteiten, zoals:  een speurtocht, een drakenrace, waterspellen, viswedstrijd en een  achtbaankarrenrace. Op vrijdag werd er een attractiepark-markt gehouden en die werd goed bezocht. De kinderen verkochten allerlei spullen vanuit hun eigen gebouwde atracttie. Diezelfde avond konden de ouders en de kinderen een tocht lopen door het sprookjesbos. Tijdens deze Wolvenjacht, zoals de tocht heette, moesten de kinderen sprookjesfiguren zoeken en uiteindelijk de Wolf vinden.  Deze avond werd afgesloten met een kinderdisco door DJ Arlan. Zaterdagochtend stond in het teken van opruimen en opbouwen voor de afsluitavond. Het bijna nieuwe bestuur van de KinderSpeelWeek Usquert wil via deze weg alle sponsoren en vrijwilligers dank zeggen voor hun inzet. Zonder deze mensen is het niet meer  te doen om iets te organiseren. Het bestuur kijkt uiteindelijk terug op een prachtige 49e speelweek en verheugd zich op het volgend jaar, het jubileum jaar.

Klik hier voor de foto's van de zaterdag: Foto's Zaterdag

kampvuur