10 januari in Gasterij ’t Gemeentehuis in Usquert
 
Metafora brengt de klucht ‘Wie is de koe?’ in verschillende cafés in de provincie Groningen. ‘Wie is de koe?’ is een hilarische, eigentijdse, actuele voorstelling vol livemuziek, geïnspireerd op de oorspronkelijke ‘De klucht van de Koe’ van Bredero. De voorstelling was al te zien in o.a. Groningen en Zoutkamp. Een aantal reacties: ‘Het was een heerlijke avond’, ‘Ik heb in tijden niet meer zo gelachen’ en ‘Dit is precies waarvoor ik naar dit café gekomen ben’.
 
Wie is de koe? 
Na de succesvolle tournee in 2013 van ‘De Klucht van de Molenaar’ langs diverse molens in de provincie, toert Metafora nu met een eigentijdse bewerking van een andere klucht van Gerbrand Adriaanszoon Bredero die hij schreef in 1612: ‘De Klucht van de Koe’. 
In de hilarische voorstelling ‘Wie is de koe?’ wordt een boer slinks verleid om zijn eigen koe te verkopen zonder zelf van de opbrengst te profiteren. Tijdens de voorstelling blijkt dat het je laten verleiden tot list en bedrog makkelijker gaat dan je denkt. De avond wordt opgeluisterd met heerlijke meezingnummers die live worden gespeeld. 
Dio van Velden schreef de teksten, de regie is in handen van Jurgen van Tolie en Rens Koldenhof heeft de muzikale leiding. Aan elke voorstelling doen plaatselijke muzikanten mee.
 
Kaarten en informatie
De klucht is te zien op 10 januari in Gasterij ’t Gemeentehuis in Usquert. Kaarten kosten €9,50 per stuk en zijn te koop bij Gasterij ‘t Gemeentehuis. Je kunt ze ook reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wacht niet te lang met het kopen of reserveren van kaarten want vol is vol!
 
Meer informatie over de inhoud van de voorstelling en de andere speeldata vind je op www.stichtingmetafora.nl.
 
Stichting Metafora
Stichting Metafora brengt theater dichter bij mensen door het presenteren van laagdrempelige voorstellingen. De voorstellingen bieden kunstenaars de mogelijkheid om elkaar te inspireren en samen te werken met mensen uit verschillende disciplines.

/

IMG 8446

koe met titel