De kinderen van de jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid hebben afgelopen zaterdag twee toneelstukken op de planken gebracht in het dorpshuis te Usquert.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft de jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert weer een toneeluitvoering gehouden. Het was wederom een schot in de roos. In het dorpshuis van Usquert hebben ongeveer 130 toneelliefhebbers genoten van de kunsten van de jeugdige K.N.A. toneelspelers. Twintig kinderen verdeeld in twee jeugdgroepen brachten beiden een komische éénakter op de planken. Op enkele schoonheidsfoutjes na hebben de kinderen zich van hun beste artistieke kant laten zien en hebben de aanwezige toeschouwers zeer genoten van het toneelspel. Jeugdgroep 1 mocht het spits afbijten. Dat waren kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar en  brachten onder de regie van Ineke Blok en Geja Kuiper het komische stuk “Hooggeëerd Publiek” op de planken, geschreven door Peter van den Bijllaardt en tekstueel nabewerkt door Richard Hoek voor deze groep. Het toneelstuk ging over een circusdirecteur die audities hield voor zijn circus, maar de artiesten die auditie kwamen doen bleken niet geheel geschikt voor het circus, wat hilarische taferelen ten gevolge had. Na de eerste pauze kon jeugdgroep 2 aan de bak. Dat waren kinderen in de leeftijd van 11 tot 15 jaar oud en lieten, onder de regie van Aukje Meijer en Martha Brugge, het komische toneelstuk “Onrust in Avondrust” zien, geschreven door Richard en Rina Hoek. Ook deze groep wist het publiek goed te boeien. Dit toneelstuk speelde zich zogenaamd af in een bejaardenhuis met financiële problemen. De oudjes kwamen hiertegen in opstand en gingen uitzoeken wat de oorzaak van de financiële malaise bleek te zijn. Na alle optredens kregen de kinderen een daverend applaus van het publiek en allen ontvingen een roos van de leiding als dank voor hun prachtige spel. Na het toneelgedeelte werden er de nodige vrijwilligers in het zonnetje gezet. Kunst Na arbeid is altijd erg blij met de schare aan vrijwilligers die zich iedere keer weer vrijwillig voor de toneelclub inzetten. Zonder deze mensen kun je een dergelijk evenement niet organiseren, aldus het bestuur van Kunst Na Arbeid. Ook via deze weg wil het bestuur al deze mensen dank zeggen. Ook waren er dankwoorden voor Onderhoudsbedrijf Conny Brugge uit Usquert, die al jaren één van de vaste sponsoren is van KNA. Het bedrijf had dit jaar wederom alle bloemen voor de jeugduitvoering beschikbaar gesteld. Ook hier is KNA zeer content mee. Na alle plichtplegingen werd er door voorzitter Harald Wiersema de trekking verricht van de zaalverloting. Vele mensen gingen dan ook huiswaarts met leuke prijzen.

De kinderen van Kunst Na Arbeid hebben ter afsluiting van het toneelseizoen nog een filmavond gepland staan, waar ze hun eigen gespeelde toneeluitvoering terug kunnen zien.  

Nu de jeugduitvoering erop zit, kan de volwassen groep van de toneelclub zich op gaan maken voor hun jaarlijkse uitvoering. Op zaterdagavond 21 en 28 maart aanstaande, zullen zij met de nieuwe doldwaze klucht “Haildaal Hoteldebotel” op de planken treden in Usquert.

Al met al kijkt het bestuur en de leden terug op een geslaagde toneeluitvoering van hun jeugdafdeling en hoopt volgend seizoen hier weer een vervolg aan te geven!

Jeugdgroep 1 

Jeugdgroep 2