Jaap Nienhuis 50 jaar in de politiek: bloemen en taart

USQUERT Bestuursleden van GemeenteBelangen Het Hogeland hebben onlangs Jaap Nienhuis gefeliciteerd met het feit dat hij exact 50 jaar actief is in de politiek.

In 1970 werd hij lid van het bestuur van GemeenteBelangen Usquert. Naast de overhandiging van een mooie bos gele bloemen door fractievoorzitter Roelf Torringa van GemeenteBelangen Het Hogeland werd er ook een grote taart aangesneden om dit jubileum feestelijk te vieren.

Nog steeds voorzitter

Nienhuis heeft een halve eeuw van directe en indirecte bemoeienis met de lokale politiek achter de rug. In 1990 werd de gemeente Usquert onderdeel van de gemeente Eemsmond. Jaap had er toen ook al 8 jaar als raadslid op zitten en heeft de overgang naar de grotere gemeente zeer actief meegemaakt. Na 16 jaar als raadslid in de gemeente Eemsmond, stapte hij uit de actieve politiek en werd hij lid van het bestuur van GemeenteBelangen en later partijvoorzitter. Dat is de functie die hij ook in de gemeente Het Hogeland nog steeds voor zijn partij bekleedt.

Toen Jaap in 2006 definitief stopte als raadslid liet hij duidelijk merken hoe hij daar over dacht, met de woorden: “Er bij horen is wat, maar er niet meer bij horen is ook wat.”

 

Bron: Noorderkrant

Jaap