Stichting 5 Mei Comité Usquert
 
Beste dorpsgenoten,
 
Hierbij een aanvulling op de herdenking en een wijziging in het vlagprotocol voor 4 mei.
Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers.
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Het Hogeland roepen alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.
We herdenken ook dit jaar zonder publiek. Mensen die bloemen willen leggen bij het monument en of de graven, wordt verzocht dit overdag te doen of digitaal.
 
Bij de meer dan 4000 oorlogsmonumenten in de monumentendatabase kun je een digitale bloem leggen. Je bepaalt zelf bij welk monument je een bloem wilt leggen en kunt kiezen uit drie verschillende bloemen. Naast de bloem is het ook mogelijk om een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog stil te staan, ook wanneer je niet in de gelegenheid bent om een monument te bezoeken.
 
Op 5 mei Bevrijdingsdag mag u de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd.
We hopen volgend jaar weer samen met u te kunnen herdenken!
 
Met vriendelijke groet,
 
Bestuur Stichting 5 mei comité Usquert