NOORD-GRONINGEN – Een vriendenclub uit Noordoost Groningen heeft zaterdag het jaarlijks FGH (pupillen) schaaktoernooi gewonnen dat Schaakclub de Paardensprong uit Groningen organiseerde. Het team bestaat uit Joppe Kok (Usquert), Hugo Timmer (Meeden), Lindert Kroon en Melanie Vegter (beiden uit Ten Boer). Het team speelde onder de vlag en naam van schaakclub Ten Boer en werd gecoached door Erwin Kok van schaakclub ScepU uit Usquert.

Na 6 ronden had het team 4 keer gelijk gespeeld (2-2) en 2 keer gewonnen (3-1). Dit bleek nipt voldoende om regerend kampioen Sc de Paardensprong 1 met 1,5 bordpunt voor te blijven. Het toernooi kende een zinderend slot waarin Joppe Kok alles uit de kast moest halen om het laatst benodigd winstpunt binnen te halen. De jeugdschaker uit Usquert wist met amper 1 minuut op de klok zeer koelbloedig met toren en koning de vijandige koning mat te zetten.

Er speelde ook een tweede team uit Ten Boer mee. Dit team, bestaande uit Luuk Hartman, Marten en Sybren Wester, Joey Nolden en Sven van Keulen werd verdienstelijk 4-de in de eindrangschikking.

Dit toernooi is voor teams (viertallen) jeugdschakers die na 2003 zijn geboren. Voor velen het eerste schaaktoernooi in hun leven.. Het winnend team mag zich een jaar officieus kampioen van Nederland noemen.

Bron: Nijsnet.nl

Schaakkampioenen-20-2-522x391