Zondag 19 mei was ik aanwezig bij het duel Usquert-Eenrum. Het was voor beide teams het laatste competitieduel van dit seizoen waarvan Usquert hoopte dat het misschien wel weer een punt zou kunnen afsnoepen van de Eenrumers wat een jaar eerder ook gebeurd was.

1369236560N547588 276914545776956 742581918 n

Antoon Koning

Usquert won in deze achter ons liggende precies een keer en dat was op zondag 7 april toen Houtigehage op een 5-4 nederlaag werd getrakteerd. Maar veel plezier leverde dat echter Usquert niet op want door wat incidenten dit seizoen kreeg de ploeg in totaal vijf punten in mindering.

Doordat trainer Johan de Keijser al in een vroeg stadium uit Usquert vertrok werden de mannen waar ik aanklopte voor het verslag van de verrichtingen van Usquert, Antoon en Meindert Koning. Daar dacht ik opeens aan toen ik zondagmiddag  over het veld van Usquert liep. Twee voetballers die van de zesentwintig wedstrijden er 25 verloren met hun team waarvan Antoon er niet alle wedstrijden bij was.

De doelman had door privébeslommeringen besloten om het een jaar rustig aan te doen maar bleef wel als elftalleider bij het team betrokken. Maar gaandeweg  het seizoen werd er steeds vaker een beroep op zijn clubliefde gedaan als de selectie qua spelers onderbezet was. Een multifunctionele speler mocht Antoon Koning wel genoemd worden want hij kwam op meerdere posities in het team terecht. Doelman, rechtsback, spits, centrale verdediger, over waar hij nodig was werd hij neergezet. Voor zijn broer Meindert werd het dit seizoen van hetzelfde laken een pak want ook hij bekleedde meerdere posities in het team zoals keeper, rechtsback, middenvelder en centrale verdediger.

1369236619N553794 109932729150504 1206050751 n

Maar beide broers waren dus mijn contactpersonen binnen Usquert waar ik veel respect voor heb. Want behalve het duel tegen Houtigehage was het steeds dat ze een verklaring moesten geven voor weer een stevige nederlaag met hun team. Nederlagen met grote cijfers zoals de 12-2 tegen Nieuw Roden, de 9-0 tegen Zevenhuizen en het met 10-1 verloren duel tegen Engelbert.

Steeds moeten vertellen dat je samen met je teamgenoten weer verloren hebt is niet leuk maar ze deden het wel. Want ze wilden, ondanks dat op een na alle wedstrijden verloren werden, toch graag dat ook hun club genoemd werd in Ommelander Courant. Want Usquert moest als het enigszins kon op de voetbalkaart wat betreft het voetballen in de standaardklasse blijven staan. Daar zijn de meningen nog wat over verdeeld in Usquert begreep waar ik mij wel wat bij kan voorstellen overigens. Want nog een seizoen als dit seizoen moet je niet willen als voetbalvereniging, of speler. Maar Meindert en Antoon gaven iedere zondag weer aan dat hun liefde voor de v.v. Usquert diep zit en dat vind ik mooi in een tijd dat steeds meer spelers denken, kom waar zal ik volgend seizoen eens gaan voetballen. Maar voor de beide broers is dat geen optie want het zwart wit van Usquert zijn hun kleuren zoals Antoon enkele weken geleden aangaf. Daarom respect voor Antoon en Meindert die dit seizoen overduidelijk bewezen dat echte clubliefde gelukkig nog bestaat.

Bron: puurvoetbalonline