Vanaf 29 juli is het dan eindelijk zo ver…Iedere dag staat één van de tien finaledorpen centraal en krijgt dan bezoek van RTV Noord en het Dagblad van het Noorden! Maar, dit gebeurt anders dan twee jaar geleden. Tijdens deze editie van HLDVG hebben de dorpen een extra uitdaging.
De dorpen hebben deze keer opdracht gekregen om hun activiteiten vooral rond een bepaald thema te ontwikkelen. Denk eens aan Ruimtevaart, met ufo’s of een zelfgemaakte raket. Of Mexico, met sombrero’s, tequilla en cactussen. De thema’s worden precies 14 dagen van tevoren om 11 uur tijdens het Radio Noord-programma De Centrale aan de dorpsambassadeurs verteld. Een week later krijgen de dorpen te horen welke culturele activiteit er door een docent van het Knooppunt Amateurkunst (KNAK) samen met dorpelingen wordt ingestuurd. Uiteraard passend bij het desbetreffende thema
De HLDVG-karavaan komt op de volgende data naar de finaledorpen:
maandag 29 juli: Winsum
dinsdag 30 juli: Wagenborgen
woensdag 31 juli: Vlagtwedde
donderdag 1 augustus: Middelstum
vrijdag 2 augustus: Zoutkamp
maandag 5 augustus: Beerta
dinsdag 6 augustus: Usquert
woensdag 7 augustus: Noordhorn
donderdag 8 augustus: Niekerk
vrijdag 9 augustus: Westerlee
De dorpsaankleding en de act worden ‘s middags tussen half drie en half vier beoordeeld door een gerenommeerde jury.

Naast het thema en de act krijgen de tien finaledorpen nog een uitdaging voor de kiezen. Welk dorp veroorzaakt ‘De Dikste Oardbeven’ van Groningen? Spring met honderd man op en neer, laat een blok beton van 20 meter naar beneden vallen, niks is te gek. Alleen apparatuur die trillingen kan veroorzaken mag niet worden gebruikt, zoals een heimachine. De aardtrillingen worden via professionele apparatuur gemeten, het dorp met ‘De Dikste Oardbeven’ van Groningen wint bonuspunten.
Op de slotavond op 16 augustus wordt bekend welke drie dorpen de dikste aardbeving hebben veroorzaakt en daarmee extra punten binnenhalen.
Een belangrijke factor in de finale is het stemmen
Er kan gestemd worden t/m 16 augustus
Dus iedereen graag massaal stemmen op Usquert het leukste dorp van Groningen
Natuurlijk wil je dat je favoriete dorp Usquert gaat winnen, dus spoor ook al je vrienden en kennissen aan om te stemmen!
Stemmen kan uitsluitend via de website van Het Leukste Dorp van Groningen.
Stem op Usquert voor Het Leukste Dorp van Groningen op

http://www.leukstedorpvangroningen.nl/candidate/details/5696/

Klik hier voor de finale poster print hem uit en plak hem op je raam: Finale poster

finale hldvg