Op zondag 22 september organiseerde de Vereniging voor Volksvermaken in Usquert  vanuit ijsbaangebouw ’t Hoanehok aan de Provincialeweg in Usquert de jaarlijkse oriënteringsrit.
De oriënteringsrit is vele jaren onderdeel van het kermisprogramma in Usquert geweest. In 2012 werd de oriënteringsrit voor het eerst op de derde zondag van september gereden, omdat  door het jubileumprogramma in het 175e kermisweekend  geen geschikt moment te vinden was  voor deze traditionele rit. Omdat de deelnemers vorig jaar enthousiast waren is ook dit jaar weer gekozen voor een zondagmiddag in september. Het weer werkte prima mee en er meldden zich 24 teams aan de start, afkomstig uit Usquert en omgeving. De rit was wederom uitgezet door Jaap Nienhuis, voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaken.
Onderweg moesten de teams de oriëntatiepunten weten te vinden en zorgen dat ze zich niet op het verkeerde been lieten zetten. Dit lukte sommigen behoorlijk goed, maar anderen bleken veel strafpunten te hebben opgelopen.
De overwinning werd met glans veroverd door de Egbert en Karin Smith, met slechts 6 strafpunten. De tweede plaats was voor de familie van der Meer met 12 strafpunten en de derde plek werd ingenomen door team Blink met 20 strafpunten. De poedelprijs was voor het team René en Martijn, die pas aankwamen toen de organisatie al met de prijsuitreiking was begonnen.
De deelnemers en het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken waren het erover eens dat volgend jaar de oriënteringsrit ook weer in september op de kalender moet worden gezet en het dus een zelfstandig evenement zal blijven.  

Klik hier voor de foto's: Gezellige oriënteringsrit in Usquert

PICT0025