Afgelopen donderdagavond had de strijd om het kampioenschap van de Noordelijke Volleybal Competitie kunnen worden beslist door het heren A-team van G.A.V. Unitas uit Usquert. Helaas konden de mannen niet overtuigen en verloren de strijd met 1-2. De titelkansen zijn nog niet verkeken, want volgende week moeten zij hun laatste thuiswedstrijd nog thuis spelen tegen Eenrum.

In de Oosterparkwijk stonden VT-Martinistad en GAV Unitas tegenoverelkaar voor een belangrijk volleybal duel. Beide nog volop kans om kampioen van de Noordelijke Volleybal Competitie te worden. G.A.V. Unitas is in haar bestaan nog nooit kampioen geweest, maar de aspiraties zijn er niet minder om. VT-Martinistad is al meerdere keren kampioen geworden en is dus de te kloppen ploeg voor de Usquerders. Een topwedstrijd in de competitie, zogezegd.

De eerste set begon goed voor beide ploegen. Een spannende en gelijk opgaande strijd zag het publiek voor zich. Supporters van GAV Unitas waren meegekomen uit Usquert naar Groningen om hun team te ondersteunen. Toch bleek GAV Unitas de pass niet helemaal voor elkaar te hebben. Het spel verliep stroef bij de Usquerders. Toch kon men VT-Martinistad bijbenen en bleef het maar gelijk opgaan. VT-Martinistad lijkt het spel iets degelijker onder controle te hebben en spelen soepeler, zo lijkt het. Tot aan het eind is het spannend, maar VT-Martinistad sleept de set binnen met 25-23. De tweede set begint met twee wissels aan de kant van GAV Unitas. Trainer Johan Dob kiest voor iets meer lengte in de ploeg voor het tweede bedrijf. Ook nu verandert er weinig in het spelbeeld ten opzichte van de eerste set. De pass ligt veela net niet goed genoeg en daardoor komt het fijne niet uit het spel bij de gasten. Thuisploeg

VT-Martinistad weet echter  het spelletje goed uit te spelen.  Toch kan GAV Unitas een achterstand wegwerken en uiteindelijk aanhaken. Nu is het de thuisploeg dat steken laat vallen en de goede aanval van GAV Unitas niet altijd kan pareren. G.A.V. Unitas weet deze set naar zich toe te slepen met 21-25. Een belangrijk setpunt voor GAV Unitas, die nog een wedstrijd voor de boeg heeft. VT-Martinistad kan alleen in de wedstrijd nog punten behalen, dan zit voor hun de competitie erop. Trainer Johan Dob van G.A.V. Unitas hamert erop bij de ploeg om nu door te drukken en nog  een set te pakken. Dat pakte anders uit. Ook nu bleef het spel net iets onder de maat en dan met name de passing. Ook vele aanvallen belande in het goede blok van VT-Martinistad. Toch wisten de Groningers geen grote voorsprong op te bouwen. Maar nadat de twintig punten gepasseerd waren liet G.A.V. Unitas het liggen. De set werd gewonnen door VT-Martinistad met 25-20. Geen winst voor de Usquerders, maar de titelkansen zijn nog niet verkeken. Volgende week donderdagavond moeten de heren van G.A.V. Unitas weer aantreden in sporthal De Mencke te Uithuizen voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst is men dan alsnog kampioen. 

unitas