De 49e wielerronde “Rondom de Bult “ wordt dit jaar gehouden op zondag, 17 september 2017. In de afgelopen 3 jaar hadden we de finale van de clubcompetitie in en rond ons dorp en konden we genieten van twee dagen wielersport .
Op deze zondag ziet het programma er als volgt uit :
Om 12.30 uur starten de Vrouwen voor hun criterium over 50 km ( 47 ronden)
Als intermezzo tussen de 1e en de 2e wielercourse , hebben we dit jaar een optreden van leden van de Showband uit Marum, die eind juli meededen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.
Vanaf 15.00 uur starten de Mannen voor hun criterium over 80 km ( 72 ronden).
Verder willen we nabij de molen wat meer entertainment . Gedacht wordt aan de aanwezigheid van het visserskoor Zielrietzangers . Het ligt ook in de bedoeling om de start en finish in de Raadhuisstraat ter hoogte van de molen te doen en het parcours voor het eerst rechtsom te rijden. Dus vanaf de molen richting het Visrestaurant en zo vervolgens rond het dorp. De wielercomités van Bedum, Winsum , Delfzijl en Usquert hebben dankzij extra middelen van de RABO-bank geprobeerd voor Elite , Beloften en Amateurs aparte klassementen in het leven te roepen, waardoor het voor iedere groep mogelijk is wat extra geld bijeen te rijden. De eis daarvoor is wel , dat men aan zeker 3 van de 4 criteriums moet deelnemen. Men hoopt daardoor in alle 4 wielerrondes wat meer renners aan de start te krijgen. Hier in Usquert worden ook de eindklassementen van de Groninger RABOBANK CRITERIUM CUP 2017 opgemaakt en daaraan verbonden geldprijzen en klassements-truien uitgereikt. In het programma-boekje zullen de tussenstanden in de diverse categoriën vermeld staan. Een paar dagen voor de ronde zullen onze bestuursleden bij u langs komen om een paar lootjes aan de man/vrouw te brengen, waarbij dan een gratis programma-boekje wordt verstrekt. Ook de prijs-uitreiking voor dit gebeuren vindt direct na afloop van de Mannen-course plaats op een podium-wagen nabij de molen. Voorts hopen we van een ieder weer de gebruikelijke medewerking te krijgen door het parcours ( Raadhuisstraat – Hoofdstraat, Stationsstraat , Boermanjeweg) auto- en obstakelvrij te hebben , en er ook voor te zorgen, dat uw dieren ( honden, katten, kippen etc.) niet de mogelijkheid krijgen zich tijdens de wielerwedstrijden op het parcours te begeven. Veiligheid voor alles.

Finale NK clubkampioenschap wielrennen 2016 Criterium voor mannen