Afgelopen week stond Usquert traditiegetrouw weer in het teken van de

kinderspeelweek. Al 47 jaar staan in deze speelweek de kinderen voorop!

Dat is in deze 47e editie natuurlijk niet anders. Het thema dit jaar was Op de boerderij. Dinsdagochtend stonden er 75 kinderen klaar om mee te doen met het volle weekprogramma van de speelweek. De opening werd verricht door Boer Harms en die

had speelveld ’t Hoogtje in Usquert omgedoopt tot boerderijterrein Het Hooge Heerd.

De kinderen konden de boerderij opbouwen. Tussen het hutten bouwen door waren er vele activiteiten, zoals o.a. sponzentrefbal, knutselen, vissen, slapen op het veld, heitje voor een karweitje en boerenzeepvoetbal. Het weer zat deze gehele week goed mee, alleen op woensdag verviel het programma, vanwege de hevige regenval en de dreiging van onweer. Op vrijdagmiddag konden de inwoners van Usquert terecht op een heuse boerenmarkt. Vanuit de gebouwde hutten werden allerlei producten verkocht en op het kleine veld, konden de kinderen zich vermaken op een ingerichte kinderboerderij, waarbij pony’s, geiten, kippen en konijnen aanwezig waren. Vele kinderen maakten een ponyritje.

Het geheel werd muzikaal ondersteund door een boeren-troubadoer. De standhouders hebben goede zaken gedaan deze middag. Zaterdagavond werd de speelweek op een ludieke manier afgesloten met een boerenoptocht door het dorp. Daarna kon iedereen zich vermaken op het speelveld met de talentenshow Farmers Got Talent. Hierbij brachten de kinderen in veertien optredens hun talenten naar voren, die stuk voor stuk werden beoordeeld door een jury. Aan het einde van de show waren er drie prijswinnaars bekend.

De derde plaats is ingenomen door Cobi Zuideveld die een prachtig vioolspel ten gehore bracht. Op de tweede plaats zijn geëindigd Birgit Hoek en Mike Vos, die met een vuilniscontainer het publiek wisten te vermaken. De eerste plaats was voor Elena Nienhuis die met een prachtig balletnummer indruk wist te maken op de jury en het publiek. Zij hebben alle drie een geldbedrag gewonnen en alle deelnemende kinderen kregen een kleine attentie. Na de talentenshow werd de trekking verricht van de verloting. Men kon de gehele week loten kopen op de speelweek en er waren zeven prijzen te winnen.

 speelweekzaterdag

 

De trekkingsuitslag:

  • 3x Cursus Metaal detecteren: rood 505, geel 306 en rood 401
  • 1x Metaaldetector: rood 506

Prijzen kunnen worden opgehaald bij Marion Wierema, Streeksterweg 23b te Usquert.

De andere prijzen zijn inmiddels door de winnaars opgehaald. Heel veel plezier ermee!!!

Na deze plichtplegingen kwam de brandweer traditiegetrouw het vreugdevuur in Usquert aansteken, als afsluiting van de gehele week. Toen de brandstapel aan zijn einde kwam konden de aanwezige kinderen samen met de brandweervrijwilligers het vuurtje blussen! Het bestuur van Stichting Kinderspeelweek Usquert, kijkt terug op een geslaagde en succesvolle week en wil via deze weg ook alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun tomeloze inzet. Zonder deze mensen kan een dergelijk evenement niet gehouden worden, aldus het bestuur van de stichting. Ook sponsor Pieterman Metaaldetectors&Drones wordt heel hartelijk bedankt voor zijn bijdrage aan het geheel. Tot volgend jaar allemaal!!!