Kerst is voor veel mensen een tijd van gezellig samen zijn, samen eten en samen vieren. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Een op de zeven kinderen in Groningen groeit op in armoede en heeft tijdens de kerstdagen weinig leuks te vieren. Een deel van deze mensen is afhankelijk van de voedselbanken in de provincie Groningen. Deze voedselbanken kunnen bestaan door de inzet van vrijwilligers en gulle gevers.

Ook wij willen graag, net als het vorig jaar, ons steentje bijdragen door in de week voor de kerstvakantie zoveel mogelijk artikelen in te zamelen voor de voedselbank. De voedselbank moet de producten voornamelijk krijgen van particuliere acties.

Vanaf maandag 18 december staan bij de beide ingangen van school dozen waarin de meegenomen producten kunnen worden gelegd. Op donderdagmiddag 21 december worden de ingezamelde producten naar de Voedselbank gebracht.  Hieronder vindt u een lijst met producten waaraan gedacht kan worden. De hoeveelheid producten die u eventueel zou willen doneren staat u natuurlijk vrij. Belangrijk is dat de producten houdbaar zijn. Vers fruit en verse groenten zijn daarom niet geschikt.

Wij hopen dat een ieder die iets kan missen zijn of haar steentje wil bijdragen. Laten we ons samen sterk maken voor een vrolijke kerst voor iedereen.

Met vriendelijke groet,

Het team van OBS Usquert.

voedselbank