Op zaterdagavond 03 februari 2018 geeft de jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid uit Usquert een toneeluitvoering. Sinds vorig jaar heeft de actieve toneelvereniging weer een jeugdafdeling in de gelederen en die hebben vorig jaar ook een succesvolle toneeluitvoering gegeven. Dit jaar is de jeugdafdeling iets uitgebreid en zijn er geen twee, maar drie jeugdgroepen die een voorstelling gaan geven. Drieëntwintig kinderen verdeeld op leeftijd in drie groepen,zullen tijdens de uitvoering voor u op de planken staan en hun geleerde kunsten laten zien. Alle groepen brengen een komische éénakter voor het voetlicht.
Drie voorstellingen op 1 avond: Jeugdgroep 1 zal het stuk “De Donkerblauwe Diamant” , geschreven door Richard Hoek, opvoeren onder de regie van Martha Brugge en Rina Hoek. Het gaat over een professor die een knappe uitvinding heeft gedaan, maar dieven liggen op de loer om de uitvinding te stelen. Het stuk wordt opgevoerd door kinderen van 6 t/m 8 jaar oud.
Jeugdgroep 2 zal het stuk “Een Nerveuze Nachtdienst”, geschreven door Richard Hoek, opvoeren onder de regie van Martha Brugge en Rina Hoek. Het gaat over een nachtwaakster van een warenhuis die afscheid neemt na jaren trouwe dienst en haar opvolgster in moet werken. Gaat dat eigenlijk wel goed?
Jeugdgroep 3 zal het stuk “Waar is het Feestje? Hier is het Feestje!”, geschreven door Rien Buunk en Richard Hoek, opvoeren onder de regie van Bertha Smith en Aukje Meijer. Het gaat over kinderen die alleen thuis mogen blijven, omdat de ouders op visite gaan. Maar is dat wel een goed idee? Als de kat van huis is…
De voorstelling vindt plaats in het dorpshuis van Usquert en zal om 19:30uur starten. Entreekaarten kunnen gekocht worden op woensdagavond 17,24 en 31 januari 2018 in het dorpshuis te Usquert van 18:15 t/m 19:15 uur. De kaarten kosten € 3,50 p.p. Ook wordt er een zaalverloting gehouden waarbij leuke prijzen te winnen vallen, de opbrengst komt ten goede aan de jeugdafdeling van KNA!

Bestuur en leden van toneelvereniging KNA zijn trots op alle kinderen van hun jeugdafdeling en hopen een volle zaal te mogen begroeten en wensen de bezoekers alvast heel veel plezier bij de jeugd toneeluitvoering.

Jeugdtoneel uit 2017