Als u van een avondje onbezorgd lachen houd, dan kunt u binnenkort weer terecht bij

de jaarlijkse toneeluitvoering van Kunst Na Arbeid uit Usquert. Twee avonden achter

elkaar wordt dan de zeer komische klucht  HELP, daar is de dokter weer…  opgevoerd.

Toneelvereniging Kunst Na Arbeid heeft net een succesvolle jeugd toneeluitvoering achter de rug en nu staat er weer een toneeluitvoering op het programma. Ditmaal is de volwassen toneelgroep aan de beurt. De vereniging heeft ook dit jaar gekozen voor een dubbele toneeluitvoering. Vorig jaar was er ook grote belangstelling voor KNA en heeft men voor het eerst twee avonden opgetreden in het dorpshuis te Usquert.  Het bestuur hoopt dit jaar weer beide toneelavonden vol te kunnen krijgen.

affiche kna 2017 1

 

Doldwaze klucht

Op het programma staat weer een doldwaze klucht. Dit genre ligt Kunst Na Arbeid al jaren erg goed en de kritieken zijn achteraf altijd zeer positief. Iets wat blijkt uit de publieke belangstelling, welke ieder jaar gestaag groeit. Niet alleen inwoners van Usquert komen in grote getale kijken, maar ook uit andere dorpen is veel publieke belangstelling.

Kunst Na Arbeid streeft dan ook al jaren naar een heerlijk onbezorgd avondje lachen tijdens hun toneeluitvoeringen. Humor is vaak ongrijpbaar en de klucht is op toneelgebied vaak ondergewaardeerd, maar neem van ons aan dat het nog niet mee valt om humor goed op de planken te brengen. Alles valt en staat met de drie T’s. De tekst, de timing en de toon, aldus de spelersgroep van Kunst Na Arbeid. Die groep staat net als voorgaande jaren onder de regie van Bertha Smith. Twaalf acteurs zullen voor u op de planken treden met de driebedrijvige klucht:  HELP, daar is de dokter weer…(originele titel: Verkeerde hulp op de Eerste hulp), geschreven door Henk Roede. De tekst is voor deze toneeluitvoering speciaal aangepast  voor de grote spelersgroep van KNA door Richard Hoek.  

Maak kennis met Dokter Joop Kleiduif. De nieuwe dokter van het streekziekenhuis Medisch Centrum Noord. De ziekten vliegen hem letterlijk om de oren. Buikpijn, doofheid, zwangerschap, hoogtevrees, kaakoperaties. Er blijft hem niets bespaart. Maar is de nieuwe dokter wel kundig genoeg? En wie is patiënt X die meer bewusteloos dan levend op de eerste hulp beland? Kortom, volle wachtlijsten voor het streekziekenhuis  Medisch Centrum Noord…

Voorverkoop

Op vrijdagavond 30 maart of op zaterdagavond 31 maart a.s. kan men van het nieuwe toneelstuk genieten in het dorpshuis te Usquert. De aanvang is om 20:00uur. Kaarten kan men in de voorverkoop kopen op 14, 21 en 28 maart van 19:30uur t/m 20:30 uur in het dorpshuis te Usquert of aan de kassa op de uitvoeringsavond zelf, maar vol is vol.

Zaalverloting

Tijdens beide uitvoeringsavonden zal de toneelvereniging een zaalverloting houden waarbij leuke prijzen te winnen vallen. De opbrengst komt ten goede aan Kunst Na Arbeid. Ook zorgt KNA voor wat muziek na het toneelgedeelte, zodat er eventueel nog even gedanst kan worden. Bestuur en leden van Kunst Na Arbeid hoopt u op één van beide avonden te begroeten en u dan te vermaken met hun nieuwe toneelstuk. Mocht u de toneeluitvoering niet kunnen bijwonen in Usquert, dan kunt u het op 14 april in Zijldijk misschien nog eens proberen, daar staat inmiddels ook een toneeluitvoering gepland. Voor meer informatie kunt u altijd terecht op de website van de club: www.toneelvereniging-kna.nl