In het kader van de gemeentelijke herindeling wordt er op verzoek van de gemeente in elk dorp een evenement of feest georganiseerd als afscheid van de gemeente Eemsmond. In Usquert is via de Vereniging voor Dorpsbelangen ‘Moi Eemsond, Mooi Usquert’ ontstaan.

In het weekend van 26 en 27 oktober zal in samenwerking met Filmhuis Usquert het Dorpshuis worden ingericht als filmtheater. Er worden tijdens het filmweekend verschillende films vertoond voor jong en oud.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een dorpsfilm voor en door Usquerders. De dorpsfilm wordt samengesteld met geboren en getogen Usquerders van 0 – 28 jaar. Voorbereidingen ‘achter de schermen’ zijn in volle gang.

Communicatie over het filmweekend en de dorpsfilm zoveel als mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor berichten en eventuele vragen.

Houdt de ontwikkelingen van het filmweekend en de dorpsfilm  in de gaten en volg de making-off op www.usquert.net en natuurlijk ook in de DEVO.

Groeten en tot ziens in Usquert!

Organisatie ‘Moi Eemsmond, Mooi Usquert’

Tonnie, Rita, Mirte, Julia, Jessica, Jan H. en Hilde