Onder de naam ‘Adieu Eemsmond’ heeft de gemeente aan de dorpen gevraagd een activiteit te organiseren om het afscheid van de Gemeente Eemsmond te vieren.

In Usquert is de projectgroep ‘Moi Eemsmond, mooi Usquert’ gestart. Vanuit de gemeente is een beperkt budget beschikbaar. In eerste instantie is gekeken of er een extra activiteit aan één van de reeds bestaande activiteiten in het dorp gekoppeld kon worden. Dit bleek echter niet haalbaar.

Omdat we een zo breed mogelijk publiek willen aanspreken is er gekozen voor het organiseren van een filmfestival in het dorpshuis.
In het weekend van 26 en 27 oktober zal het Dorpshuis worden ingericht als filmtheater. In samenwerking met Filmhuis Langeheerd zullen er films voor elke doelgroep vertoond worden.

Tevens gaan we een film maken over Usquert in de tijd van de Gemeente Eemsmond. Dit willen we doen in samenwerking met jeugd die in de gemeente Eemsmond zijn geboren. Het moet een tijdsdocument worden, of een tijdscapsule. Dat wanneer je de film over 15 jaar terugkijkt je je kan verbazen over wat er toen heel gewoon was.

We willen de “jeugd” van Usquert vragen om een korte vlog  (videodagboek) te maken. Wie ben je? Wat houdt je bezig? Wat is je lievelingsplek in Usquert? Etc. Natuurlijk mag er zelf ook gekozen worden waar de vlog over gaat.

We willen de vlogs tevens gebruiken om de verenigingen en belangrijke eigenschappen van Usquert te laten zien, bv de Vereniging van Volksvermaak, de molen Eva, Unitas, de kerk, school etc.

Dit alles wordt dan een soort magazine in filmformaat. Een afwisselend tijdsbeeld van Usquert gedurende de gemeente Eemsmond. Gemaakt deur Oskerders veur Oskerders.

Ben je in de gemeente Eemsmond geboren, in Usquert tussen 1990 en heden? En lijkt het je leuk om mee te werken aan dit project? Door een vlog te maken over jou en Usquert? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer info mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag het aan iemand van de projectgroep.

Rita, Jessica, Jasper, Julia, Tonnie, Hilde en Mirte