Ook in Usquert hebben inwoners van het buitengebied een informatiekrant gekregen met een aanbod voor snel internet.

De buitengebieden van gemeente Eemsmond die een lage internetsnelheid hebben kunnen kosteloos op de nieuw aan te leggen glasvezelkabel (<100 Mbps) worden aangesloten. Maar dit geldt alleen voor de z.g. witte adressen. Deze zijn aangewezen op basis van gegevens van de providers en hebben een downloadsnelheid die onder de 30 MB per seconde ligt. Op deze adressen is inmiddels een brief en een informatiekrant op de mat gevallen om zich in te schrijven. Om mee te doen moet je een abonnement / pakket kiezen bij de provider Kabel Noord, zie de informatiekrant.

Het aansluiten van adressen op glasvezel in het buitengebied van Eemsmond is financieel haalbaar wanneer van de witte adressen minimaal 50% meedoen van de gemeente Eemsmond. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich opgeven. Het aanleggen van een snel-internetaansluiting voor deze adressen is alleen mogelijk met subsidie en daarom is dit een eenmalig bod. Nu kun je gratis aangesloten worden. Denk aan de toekomst met steeds meer internet gebruik en denk ook aan de waarde van je huis!

Help ik heb geen krant?

Wanneer je geen krant hebt gekregen, dan heb je waarschijnlijk een ‘grijs’ adres. Grijze adressen / gebieden zijn plekken waar al een internetverbinding van minimaal 30 Mbit per seconde (Mbps) beschikbaar is. Of waar de huidige aanbieders zoals KPN of Ziggo verwachten binnen drie jaar een snelheid van minimaal 30 Mbps beschikbaar te kunnen stellen. Wanneer je grijs bent, maar volgens eigen beleving toch echt wit bent, dan kun je je aanmelden op https://bennietgrijs.nl je je daar aanmeldt, gaan ze kijken of dit klopt en dan legt breedband Noord Groningen deze resultaten voor aan de marktpartijen. 

In de bijlage een factsheet met meer informatie en kijk op https://www.snelinternetgroningen.nl/

De aanmeldingsperiode voor Eemsmond is tot 20 juli, daarna is aansluiting niet meer gratis!

Meld je op tijd aan en zegt het voort!