“In het kader van de gemeentelijke herindeling wordt er op verzoek van de gemeente in elk dorp een evenement of feest georganiseerd als afscheid van de gemeente Eemsmond. In Usquert is via de Vereniging voor Dorpsbelangen ‘Moi Eemsond, Mooi Usquert’ ontstaan”.

Wat een leuk Usquerder project is dit toch! We hebben prachtige filmpjes van de ‘vloggers’ binnengekregen! De vloggers gaven aan dat ze het ook heel erg leuk vonden om te doen. Dus mocht je toch ook nog mee willen doen dan kun je je filmpje snel aanmelden bij Jasper Mus, info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het uitzoeken van de speelfilms is ook al zo’n feestje. Er zijn allerlei titels benoembaar voor diverse leeftijdsgroepen.  Het kiezen van de bèste film is dan ook wel een beetje lastig. Het programma van de speelfilms wordt later bekendgemaakt.

De hoeveelheid historische filmpjes over Usquert, voor dit project in de periode 1990 tot heden, is erg groot. Er zijn heel veel evenementen en bijzondere momenten op film vastgelegd. Voor ons de uitdaging om daar de meest interessante en onbekende (delen) uit te halen. Dat is wel een hele klus, maar ook erg leuk. Mocht u over filmmateriaal beschikken met openbare gebeurtenissen uit de periode 1990-heden of een tip hebben waar uniek filmmateriaal voor handen is, dan is dat nog steeds erg welkom. De films worden tijdens het filmweekend vertoond en geven het beeld van een levendig en gezellig dorp!

Volg de making-off van het filmweekend en de dorpsfilm  op www.usquert.net, in de DEVO en op Facebook https://www.facebook.com/events/142575753282248/. Het filmweekend is 26, 27 en 28 oktober.

Projectgroep ‘Moi Eemsmond, Mooi Usquert’

Rita, Jessica, Jasper, Julia, Tonnie, Mirte en Hilde

filmweekend