De jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid die twee jaar geleden is opgericht gaat ook dit jaar weer van start. Het vorig seizoen waren er drie Jeugdgroepen waar een totaal van 24 kinderen in deel namen. Voor het komende seizoen zijn er nog plaatsten beschikbaar in de verschillende groepen.

Twee jaar geleden na de zomervakantie is toneelvereniging Kunst Na Arbeid begonnen met het oprichten van een jeugdafdeling. Dat is al vanaf het begin een schot in de roos geweest.

Maar liefst vierentwintig kinderen deden het vorig jaar mee met de toneellessen en de jeugdtoneeluitvoering van K.N.A. De kinderen werden in drie verschillende leeftijdsgroepen de basis van het toneelspelen bijgebracht en daarna werd er gerepeteerd voor een heuse toneeluitvoering. Ook deze toneeluitvoering was een groot succes te noemen.

De club heeft besloten ermee door te gaan en heeft ook nu drie jeugd toneelgroepen in de gelederen.  De groepen worden verdeeld door de leidsters op leeftijd en speelervaring. Kinderen kunnen zich voor deze groepen dus nog aanmelden, maar er is wel een maximum aantal kinderen per groep vastgesteld.     WEES ER SNEL BIJ, VOL = VOL!!!

Alle toneelgroepen worden begeleid door twee personen van Kunst Na Arbeid.

De basistoneellessen worden volgens een lesmethode gegeven, die ontwikkeld is door lerares Lizanne Groeneweg van OBS Usquert. Deze lesmethode wordt hierbij als leidraad gebruikt. De kinderen die vorig jaar deel hebben genomen aan deze basislessen vonden dit erg leuk. Een speelse manier om toneel te leren spelen. Ook in dit nieuwe toneelseizoen zal KNA weer een jeugdtoneeluitvoering op de planken brengen. Alle groepen mogen dan hun geleerde kunsten laten zien.

Kinderen die nog mee willen doen kunnen zich opgeven bij KNA via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het bestuur en leden van Kunst Na Arbeid zijn zeer trots op hun jeugdafdeling en hopen weer op een mooi toneelseizoen voor alle deelnemende kinderen.

jeugd kna