USQUERT In Usquert wordt op zondag, 29 juli a.s. De 50e editie van de wielerronde Rondom de Bult van Usquert staat zondag 29 juli op de rol..

Om stil te staan bij dit bijzondere jubileum geeft de organisatie er wat extra cachet aan. Naast de gebruikelijke criteria voor mannen en vrouwen, is er zowel bij de vrouwen als
bij de mannen een wedstrijd achter derny’s. Aan deze wedstrijd achter de motoren over 15 ronden mogen de beste 12 geklasseerden van het criterium meedoen.
Het programma ziet er als volgt uit: 12.30 uur: criterium voor de Vrouwen over een afstand van 50 km (46 ronden); 14.15 uur: derny-wedstrijd voor de vrouwen over 15 ronden; 15.00 uur: criterium voor de mannen over een afstand van 80 km (75 ronden); 17.15 uur: derny-wedstrijd voor de mannen over 15 ronden.
De aanmelding van de vrouwen blijft nog iets achter bij de verwachtingen, maar op de dag zelf verwacht de organisatie zo’n 40 vrouwen aan de start te hebben, onder wie 7 buitenlandse dames en de winnres van vorig jaar Anne Marijn van de Graaf uit Enschede.
Bij de mannen bestaat het deelnemersveld uit zo’n 75 renners. Bekende namen zijn Björn Bakker( Wijnjewoude), Paul de Haan (Groningen) , Lars Horring (Borger), Johan Knol (Bakkeveen) , Ronald Kruijer( Donkerbroek) en Adrie Lindeman (Assen),Peter Merx ( Warfhuizen) , Rick Ottema(Muntendam) , Olaf Potze (Aduard), Coen Rijpma (Wolvega), Bram Verweij (Groningen) Stan Wijkel (Holsloot) .
Om de criteria in Noord-Groningen in stand te houden zijn de wielercomités van Bedum, Winsum, Delfzijl en Usquert vorig jaar een samenwerking aangegaan door het instellen van aparte klassementen voor de groepen Elite-renners, Belofte-renners en Amateur-renners, naast het prijzenschema van hun eigen coursen.
In Usquert strijden alle 3 categoriën om de punten . Na Usquert volgen nog wedstrijden in Winsum (29 augustus) en Delfzijl (22 en 23 september).
Bron: Noorderkrant
20170917 150231