Afgelopen dinsdag is de speelweek in Usquert weer van start gegaan. Een kleine 70 kinderen zullen zich de komende week weer flink vermaken op speelveld “t Hoogtje in Usquert. Het is alweer de 48e keer dat de Stichting KinderSpeelWeek  Usquert dit evenement voor alle kinderen van Usquert en omstreken organiseert.  Dit jaar is het thema: “Terug naar de Oertijd”. Tijdens de openingshandeling van dinsdagochtend kwamen alle kinderen bij de ingang van ‘t Hoogtje samen om met Archeoloog Selma te gaan graven naar Dinosaurus botten, waarna zij voorstelde om de komende week als oermensen te gaan leven in zelfgebouwde hutten. Na de opening gingen alle kinderen en hun begeleiders flink aan het timmeren om de pre historische hutten vorm te geven. Naarmate de tijd in de ochtend verstreek begonnen de meeste hutten vorm te krijgen, zelfs compleet met uitkijktorens. In de middag werd er verder gebouwd aan de hutten en konden de kinderen knutselen met echte koeientanden. Er werd door vele kinderen een mooie ketting of haarband van gemaakt. Op het kleine veld werden de kleuters vermaakt met spelletjes en een zandbak. Ook de kabelbaan blijft leuk om steeds weer af te glijden. Ook hier werd er driftig op los geknutseld en gekleurd. Vrijdagmiddag om 15:00uur is er een Oer-Markt op speelveld ’t Hoogtje. Dan gaan de kinderen vanuit hun zelfgebouwde hutten spullen verkopen. De opbrengst is voor de Stichting KinderSpeelWeek Usquert. Iedereen is dan van harte welkom!

Vrijdagavond kan men een prehistorische vossenjacht lopen en later op de avond kunnen de mensen, die niet bang aangelegd zijn, meedoen met een spannende spooktocht.

Op zaterdag zal de speelweek worden afgesloten met een optocht door het dorp en aansluitend een zeepvoetbaltoernooi. Na het voetballen zal de trekking worden gedaan van de verloting, waar men lootjes voor kan kopen tijdens de speelweek. Vele lokale ondernemers hebben prachtige prijzen beschikbaar gesteld!  Na de trekking staat er nog een prachtige Lasershow op het programma, i.p.v. het traditionele kampvuur dat dit jaar geen doorgang kon vinden vanwege de lange droogteperiode. De gemeente Eemsmond heeft hier geen vergunning voor afgegeven! Met de lasershow hoopt het bestuur een waardige vervanger te hebben geregeld. Ook is er diezelfde avond muziek van de Terrific Sound Drive In Show. Het bestuur hoopt op nog wat mooie dagen, zodat de kinderen lekker kunnen spelen en hopen op een mooie afsluiting op zaterdagavond! Iedereen is dan zeer welkom.

speelweek2018