Afgelopen week stond Usquert traditiegetrouw weer in het teken van de kinderspeelweek. In deze speelweek stonden de kinderen weer voorop, maar zijn de ouders ook niet vergeten! Het thema dit jaar was Terug naar de Oertijd. Dinsdagochtend 28 augustus stonden er 68 kinderen klaar om mee te doen met het volle weekprogramma van de speelweek. De opening werd verricht door archeoloog Selma en die ging samen met de kinderen dinosaurus botten opgraven en nodigde de kinderen daarna uit om als oermensen te gaan leven op speelveld ’t Hoogtje. De kinderen konden op het grote veld naar hartenlust aan de prehistorische hutten bouwen. En op het kleine veld waren de kleuters heerlijk aan het spelen of ook aan het knutselen. Tussen het hutten bouwen door waren er vele activiteiten, zoals o.a. knutselen met echte koeientanden, vissen, pijl en boog maken en schieten, heitje voor een karweitje, vossenjacht, bezoek aan het Stadspark in Groningen. Op de woensdag was er een aangepast programma en gingen de vrijwilligers van de molen Eva in Usquert, die dit jaar 200 jaar bestaat, de hele dag met de kinderen spelletjes doen en knutselen bij de molen. Ook werden er daar pannenkoeken gegeten. Op de vrijdagmiddag werd er op ’t Hoogtje een OER markt georganiseerd en konden de kinderen vanuit hun eigen primitieve onderkomens leuke spullen verkopen aan alle marktbezoekers. Er waren verschillende spellen te spelen, zoals Spongebob gooien met natte sponzen en negerzoen vangen of ballen gooien. Ook de grabbeljurk die rondliep over de markt nam gretig aftrek bij de kinderen. Na die tijd waren alle kinderen tevreden met de opbrengsten van hun arbeid. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de KinderSpeelWeek Usquert. Ook kon men deze week lootjes kopen voor de verloting die op zaterdagavond werd gehouden. Vrijdagavond was er voor de volwassenen een zeer spannende spooktocht De zaterdagavond stond in het teken van de traditionele afsluiting. Eerst was er een optocht door het dorp achter een boerenwagen met muziek. Dat was voor vele inwoners van Usquert het teken om naar speelveld ’t Hoogtje te gaan om daar te gaan kijken naar het zeepvoetbaltoernooi. Alle kinderen hebben zich prima vermaakt in de pannakooi. Na het toernooi werd er op passende wijze afscheid genomen van de twee bestuursleden Marion Wierema en Caroline Knol, die zich vele jaren hebben ingezet voor de speelweek in Usquert. Zij kregen beide een flinke bos bloemen ten overstaan van het publiek. Daarna werd de trekking van de verloting verricht op het veld en gingen de aanwezigen met vele prachtige prijzen met de  naar huis. Diegene die wel een prijs heeft, maar niet op het veld was zaterdagavond, kan binnenkort in verschillende media vernemen of er een prijs op hun lot is gevallen of niet. Diegene die in de prijzen is gevallen kan zijn of haar prijs op halen bij Annet Alles, Wadwerderweg 58 in Usquert.

20180829 121639

 

De mooie prijzen zijn beschikbaar gesteld door vele lokale ondernemers, met een prachtige hoofdprijs van Houthandel Talens, welke een houten bank hiervoor beschikbaar stelde! Na de verloting stond er nog een mooie lasershow van Johan Jansen op het programma en draaide de Terrific Sound Drive In Show de hele avond nog leuke muziek. Dit jaar was er geen ruimte voor het traditionele kampvuur om de simpele reden dat de gemeente Eemsmond geen vergunning hiervoor wilde verlenen, i.v.m. de lange droogteperiode die er  is geweest. Het bestuur denkt dat de lasershow een waardige vervanger is geweest dit jaar en hoopt volgend jaar wel weer een kampvuur te kunnen organiseren, omdat dit natuurlijk al bijna 50 jaar de traditie is in Usquert.

Het bestuur van Stichting Kinderspeelweek Usquert, kijkt terug op een geslaagde en succesvolle week en wil via deze weg ook alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun tomeloze inzet. Zonder deze mensen kan een dergelijk evenement niet gehouden worden, aldus het bestuur van de stichting. Zij hopen iedereen volgend jaar weer te begroeten op de 49e KinderSpeelWeek in Usquert.