EnergieUQ, de Usquerder energiecooperatie in oprichting, is bezig met voorbereidingen voor een gemeenschappelijk dorpszonnedak voor Usquert.
Behalve EnergieUQ zijn er ook andere initiatieven die werken aan een toekomst zonder aardgas. Eén daarvan is Buurkracht.
Buurkracht organiseert een bijeenkomst op 11 september in Dorpshuis De Fakkel, Oosterstationsstraat 14 in UIthuizen. De bijeenkomst begint om 20.00u. De avond is gericht op mensen die samen met buren of met de hele buurt zonnepanelen op hun eigen dak willen plaatsen.

Vind jij ook dat er in Uithuizen en omgeving meer zonnepanelen de daken op kunnen? Kom dan naar de startbijeenkomst op 11 september aanstaande. Samen met buurtgenoten ga je ontdekken hoe je samen op de ideale manier zonnepanelen kunt regelen.
De kracht van buurkracht
De startbijeenkomst wordt georganiseerd door Buurkracht. Een maatschappelijk initiatief, gesteund door gemeenten en provincies. Bij Buurkracht geloven we dat zonnepanelen regelen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren samen doet. Dat werkt al op meer dan 200 plekken in Nederland.
Doe ook mee en krijg hulp en advies
Ga samen met je buren aan de slag en je krijgt toegang tot alle ervaringen en tips uit de andere buurkrachtbuurten. Je buurtbegeleider helpt met onder andere offertes en het enthousiast maken van buurtgenoten om met je mee te doen. Gratis en onafhankelijk.
Aanmelden
Wanneer dinsdag 11 september van 20.00 tot 21.00 uur vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, na afloop is er een drankje
Waar Dorphuis De Fakkel, Oosterstationstraat 14, Uithuizen 
Aanmelden via www.buurkracht.nl/uithuizen
Heb je vragen?
Kijk voor meer informatie op www.buurkracht.nl. Je kunt mij bereiken via 06 20 117 775 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We verheugen ons op jouw (en ieders) positieve bijdrage aan deze interessante en leerzame avond.

 
Met vriendelijke groet,

namens het Buurkrachtteam, Niels de Rooij Buurtbegeleider

PS We zien je graag op 11 september. En neem je buren mee!