Namens Jeanet Woldring-Droper plaatsen wij dit bericht.

 

Ben je ook gebeld door een zogenaamd 'onafhankelijk adviesbureau'  dat onderzoek heeft gedaan naar energierekeningen? Nou, wij wel,  niet wetende dat ze iemand aan de lijn kregen van Gaslicht.com.

Ze hadden onderzocht welke mensen in Usquert en omgeving op een zogeheten 'verhoogd kaal tarief' zaten. De Woldrings behoren ook tot die 'sleepers', zoals ze consumenten noemen die jarenlang te hoge variabele energietarieven betalen en nooit wisselen van energieleverancier...

Op de vraag hoe ze aan ons adres en telefoonnummer kwamen werd geantwoord dat zij als onafhankelijk bureau inzage in het landelijk systeem hadden. Dit is een grote leugen, want alleen energieleveranciers mogen daar in kijken. Op de vraag op welke website ik meer info over hen kon vinden werd geantwoord www.meboadvies.nl. Naderhand bleek dat die website niet bestaat.

De telefoniste probeerde mij ervan te overtuigen dat we wel 300 euro kunnen besparen als we donderdag 28 februari een zekere Wesley te woord willen staan.
En dat is nou precies de reden dat ik dit stukje schrijf. Om argeloze mensen te waarschuwen voor dergelijke misleidende colportagepraktijken.

Deze Wesley komt donderdag in Usquert langs de deuren om mensen over te halen over te stappen naar een goedkope energieleverancier. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik heb een klacht ingediend bij ConsuWijzer, het adviesorgaan van de overheid, maar of het zal helpen?

NB ook nog een waarschuwing aan verenigingen en stichtingen: ook zij worden telefonisch benaderd door malafide bedrijven die onwetende bestuurders misleidende energiecontracten aanbieden. Ik spreek als ervaringsdeskundige: werd als bestuurslid van Tennisclub Usquert ook gebeld.


Met vriendelijke groet,

Jeanet Woldring-Droper | directeur
BENCOM® | Voor onafhankelijke en actuele vergelijkingen!
Postadres: Wadwerderweg 10 | 9988 SX Usquert (Gr.) | The Netherlands
Bezoekadres: Verlengde Hereweg 174 | 9722 AM Groningen | The Netherlands
Tel: +31 (0)595 425 859 | www.bencom.nl