In sporthal De Mencke in Uithuizen wordt op 12 en 13 april de halve finale NK turnen voor dames gehouden. De organisatie is in handen van GAV Unitas uit Usquert in samenwerking met de KNGU.

Tijdens het weekend in april gaan 440 turnsters strijden voor een plaats in de finale die later dit jaar wordt gehouden. De deelnemende dames komen uit in de eerste, tweede en derde divisie in de leeftijd van 8 tot ongeveer 25 jaar.
In Usquert vindt men het een hele eer dat de KNGU juist GAV Unitas uit Usquert het vertrouwen heeft gegeven om deze wedstrijd te organiseren. Men verwacht over beide dagen ongeveer 1200 mensen in De Mencke te kunnen begroeten. ‘Het is dus een hele organisatie voor een kleine vereniging als de onze’, vertelt men.

Bij de turnselectie van GAVUnitas doet een zestal meisjes mee in de tweede en derde divisie. Het zou volgens de vereniging geweldig zijn als een of meerdere meisjes mee zouden doen tijdens de halve finale. De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Iedereen is van harte welkom tijdens de tweedaagse turnstrijd. Voor meer informatie kan men terecht op www.gav-unitas.nl

Bron: http://www.eemsmondsport.nl

WIL1742