De kinderen van de jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid hebben afgelopen zaterdagavond met succes op de planken gestaan  in het dorpshuis te Usquert.

Afgelopen zaterdagavond hebben de kinderen van de jeugdafdeling van toneelvereniging Kunst Na Arbeid met succes op de planken gestaan met een nieuw toneelstuk in Usquert.

Na een afwezigheid van twee jaar, in verband met de Corona-pandemie, kon er eindelijk weer een toneeluitvoering gegeven worden. De jeugdafdeling van KNA bestond voorheen uit drie jeugdgroepen in verschillende leeftijdscategorieën , maar doordat men twee jaar niet kon spelen heeft dit de vereniging wat leden gekost. Gelukkig kon men nog één groep van acht kinderen vormen en die hebben een spetterende toneeluitvoering gegeven.

Op het programma stond een blijspel in één bedrijf met als titel: “Geesten bestaan niet” , welke is geschreven door de auteurs Anton Fickweiler en Cees Heijdel. Het toneelstuk vertelde het verhaal van een aantal mensen op een eiland dat een geheimzinnige fles vind. In die fles bevondt zich een geest, genaamd Spiritoes, en die vertelde hun dat ze een aantal wensen mochten doen. Dit leverde daarna een aantal hilarische momenten op. Acht kinderen stonden voor een goed gevulde toneelzaal onder de regie van Aukje Meijer en Ineke Blok. Het souffleerwerk was van Geja Kuiper.  Op enkele schoonheidsfoutjes na hebben de kinderen zich van hun beste artistieke kant laten zien en hebben de aanwezige toeschouwers zeer genoten van het toneelspel. Na het spetterende optreden kregen alle kinderen een daverend applaus van het publiek en allen ontvingen een kleinigheidje van de leiding, als dank voor hun prachtige spel. Na het toneelgedeelte werden er ook de nodige vrijwilligers in het zonnetje gezet. Kunst Na arbeid is altijd erg blij met de schare aan vrijwilligers die zich iedere keer weer vrijwillig voor de toneelclub inzetten. Zonder deze mensen kun je een dergelijk evenement niet organiseren, aldus het bestuur van Kunst Na Arbeid. Er waren dankwoorden voor sponsor Onderhoudsbedrijf Conny Brugge uit Usquert, die voor deze toneeluitvoering al het houtwerk en de bloemen had gesponsord. Na alle plichtplegingen werd er door voorzitter Harald Wiersema de trekking verricht van de zaalverloting. Vele mensen gingen dan ook huiswaarts met leuke prijzen. De kinderen van Kunst Na Arbeid hebben ter afsluiting van het toneelseizoen nog een filmavond gepland staan, waar ze hun eigen gespeelde toneeluitvoering terug kunnen zien. Dat is dan de afsluiting van hun toneelseizoen. Nu de jeugduitvoering erop zit, kan de volwassen groep van de toneelclub zich op gaan maken voor hun jaarlijkse toneeluitvoering.

Op zaterdagavond 15 en 18 maart aanstaande, zullen zij met de nieuwe doldwaze klucht “De Geweldige Dokter Paul” op de planken treden in Usquert. Al met al kijkt het bestuur en de leden terug op een geslaagde toneeluitvoering van hun jeugdafdeling en hoopt volgend seizoen hier weer een vervolg aan te geven.

26